47WLG66 - ciemne plamy na matrycy

Blowy

New member
Witam.

Posiadam LCD-ka 47WLG66. Od jakiegoś czasu dopatrzyłem się ciemnych pionowych plam. Występują cały czas w obrazach statycznych jak widać na zdjęciu i przebijają się w normalnym użytkowaniu. Macie może jakiś pomysł jak się tego pozbyć ? czy tylko serwis wchodzi w grę ?

Miałem go od razu oddać do serwisu ale widzę po opiniach na forum ,że serwis Toshiby robi duże problemy i nie chciał bym aby wcięło mi TV na klika tygodni wiec może da radę coś samemu potestować.

Pozdrawiam

Attachments

• wada_lcd_small.jpg
    wada_lcd_small.jpg
    181,1 KB · Wyś: 1788

Blowy

New member
krzychz napisał:
a to dobre :grin: jak przetrzesz szmatą i nie schodzi, to co chcesz samemu "potestować" ? :D Serwis pozostaje.

Ścieranie szmatą raczej nie wchodzi w grę bo to nic nie da :] Myślałem o jakimś inteligentniejszym rozwiązaniu

eManitou

New member
Blowy napisał:
Witam.

Posiadam LCD-ka 47WLG66. Od jakiegoś czasu dopatrzyłem się ciemnych pionowych plam. Występują cały czas w obrazach statycznych jak widać na zdjęciu i przebijają się w normalnym użytkowaniu. Macie może jakiś pomysł jak się tego pozbyć ? czy tylko serwis wchodzi w grę ?

Mam pytanie do kolegi jak skończył się ten problem ? Mam to samo z moim Sharpem i chciałem zasięgnąć języka zanim serwis będzie próbował wcisnąć mi jakąś bajeczkę :twisted:

eManitou

New member
eManitou napisał:
Mam pytanie do kolegi jak skończył się ten problem ? Mam to samo z moim Sharpem i chciałem zasięgnąć języka zanim serwis będzie próbował wcisnąć mi jakąś bajeczkę :twisted:

Odpowiem sam sobie dla potomności:

W moim Sharpie miałem podobne plamy (2 szt.) i serwis zdecydował o wymianie odbiornika na nowy w ramach gwarancji.

Do góry