46TL838 - jaki serwer DLNA na PC? i pyt. o okulary

lukpep

New member
Witam,

Dwie sprawy:

1. Jaki najepszy (moze byc platny) serwer DLNA wspolpracujacy z 46TL838? tak zebym mogl puszczac dowolne filmy / multimedia + napisy itp

2. pytanie o okulary - czy Toshiba wspolpracuje z innymi modelami niz oficjalne? np. od samsunga itp? Czy sa jakies ograniczenia?

3. Router z funkcja AP Client - zamiast kupowac oryginalny adapter za 250zl wole dac router wifi i do TV wejsc kablem - znalazlem np. taki:
TPLINK WR743NDAGD
cos innego proponujecie?

Pozdrawiam i wdzieczny bede za pomoc :)

kuncio

New member
1. Ja używam Windows Media Player, jest ok ale brak wyświetlania napisów
2. Działają tylko okulary toshiby
3. TP to dobry wybór, mam podłączone w sposób jaki właśnie opisałeś i działa bez problemów

lukpep

New member
Dzieki - posprawdzam te serwery - poki co stestowalem Serviio - nie ma obslugi napisow i zerwal polaczenie mi 2 razy ;(

posti

New member
W sumie dołącze sie do pytania. Ten sam tv kupiłem pare dni temu i występuje problem z DLNA, konkretnie chodzi o przerywanie połączenia po 10-15 min oglądanie filmu. Konkretnie wygląda to tak że oglądam nagle pojawia sie okno wyboru sewer i tak nie ma tego z którego odtwarzałem ale po ponownym uruchomieniu network MP widzie je ponownie. Sprawdzałem WMP ale tego nie mogę ogarnąc i w urządzeniach widzi tylko " urządzenie sieciowe " - dodam że bravie widzie normalnie i mam fukcję klikając na plik wideo odtwarzaj do -> bravia. Przy toshibie tego nie mam. Próbowałęm PS3 media serwer i kooraroo media Nic nie przynosi skutku. Teraz ogłączyłem wszystko od grupy domowej żeby widział tylko mój serwer i nadal ten sam problem. Macie jakieś propozycje

Połączenie LAN - Cerberus Pentagram P6343 - LAN do PC - reszta urządzeń to wifi.

Karpaj

New member
Bez reklam
Ten zeszłoroczny na podczerwień, czyli wszystkie z serii xx30.
W tym roku Panaś wypuścił na bluetooth kompatybilne z Samsungiem.

Podobno w przyszłym roku na bluetooth ma mieć także Sony i Toshiba, a może nawet Sharp :p
Stąd kompatybilność będzie we wszystkie strony.

Do góry