46" LED 3D między 3-4tyś. Pomoc w wyborze.

xaos_1984

New member
Witam
Noszę się z zamiarem zakupu telewizora. Jak w tytule interesuje mnie tylko konkretnie jakiś LED 3D w rozmiarze 46" w przedziale cenowym między 3-4tys. Prosiłbym o pomoc w wyborze co byłoby obecnie najsensowniejszym zakupem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale podaj proszę jakie masz warunki w mieszkaniu , potrzeby i oczekiwania.
Inaczej nie ruszymy .

xaos_1984

New member
Ale podaj proszę jakie masz warunki w mieszkaniu , potrzeby i oczekiwania.
Inaczej nie ruszymy .

Wydaje mi się, że wystarczająco się określiłem...TV 46 cali w ledzie i do tego 3D max do 4tys. wiec nie widzę sensu podawania jakiś innych "warunków". Proszę tylko o porade jakie modele są warte uwagi (czyt. najlepsze w tym przedziale cenowym)

janusz

New member
Bez reklam
Na dzień dzisiejszy w 3D nie ma w zasadzie żadnej konkurencji dla 3D Cinema, przynajmniej w tej grupie cenowej? Inne marki dopiero wprowadzają lub będą wprowadzały technologię pasywną.

xaos_1984

New member
Sorry - rzeczywiście dobrze to określiłeś -"jakiś".
I myślę że takie odpowiedzi dostałeś.
Gdybyś podał więcej szczegółów byłoby łatwiej.

Więc napisz jakie szczegóły mam podać. Wydaje mi się, że większość osób które kupują tv za 4 tys. myśli o full hd, filmach BD więc nie bardzo wiem co mogę napisać więcej.
Co do Twojego nabijania postów to myślę, że sam potrafię zawęzić przedział cenowy i poszukać jakiegoś TV i dzięki za poradę ale tutaj na tym forum pytam o pomoc w innej materii. Chodzi mi o to jak już wcześniej napisałem, który jest w tym przedziale cenowym najlepszy, bądź sama czołówka jeśli jest ich kilka?

PS: Odnosze wrażenie, że zamiast pomoc działasz odpychająco na osoby które tutaj się logują w celu zaciągniecia porady ale może tylko mi się wydaje....

Ostatnia edycja:

witusb24

New member
Więc napisz jakie szczegóły mam podać. Wydaje mi się, że większość osób które kupują tv za 4 tys. myśli o full hd, filmach BD więc nie bardzo wiem co mogę napisać więcej.
Co do Twojego nabijania postów to myślę, że sam potrafię zawęzić przedział cenowy i poszukać jakiegoś TV i dzięki za poradę ale tutaj na tym forum pytam o pomoc w innej materii. Chodzi mi o to jak już wcześniej napisałem, który jest w tym przedziale cenowym najlepszy, bądź sama czołówka jeśli jest ich kilka?

PS: Odnosze wrażenie, że zamiast pomoc działasz odpychająco na osoby które tutaj się logują w celu zaciągniecia porady ale może tylko mi się wydaje....

oj to jesteś w błędzie kolego.kolega kiki niejednemu tu poradził pomógł dobrać sprzet do potrzeb.najlepiej będzie jak pójdziesz do marketu rzucisz im 4 tysiace na lade i powiesz chce 46 cali 3d.Oni ci tam doradzą bo ich nie interesuje odległość od ekranu jakie kąty oglądania jakie zródło sygnału czy nasłonecznienie.Poczytaj se rózne tematy zobacz jakie dane ludzie podają jak proszą o porade a nie od razu atakujesz kolegę który wg mnie jest nr 1 w sprawie tv na tym forum.

xaos_1984

New member
nasłonecznienie umiarkowane (bloki), kąty oglądania takie jakie ma 99% LCD/LED ale zazwyczaj będę oglądał na wprost telewizora (chyba tak się powinno). Co do źródła sygnału to cyfrówka n-ka, konsola PS3, filmy BD. Wszystko oczywiście po HDMI. Nie wiem czy te info coś pomoże Wam w poradzie no ale skoro prosicie to podaje.

smarcin3

New member
Mnie się wydaje,że NIKT nie prosi ,tylko TY zwracałeś się z prośbą o poradę.Jeśli trudno ci było podac warunki to myślę ,że "trudno " będzie forumowiczom Ci doradzić.Tak mi się wydaje.

xaos_1984

New member
przestańcie już proszę z tymi warunkami:))) Napisałem czego oczekuję. Jeśli to jest niewystarczające to napiszcie proszę co jeszcze potrzebujecie wiedzieć.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście że teraz pomoże. I nie bardzo rozumiem odpychającego działania.
Dla mnie podanie warunków to jak przymiarka u krawca. Wiadomo ze nie działa się na ślepo. Sorry że to może wkurzać .
Do takich potrzeb jak podałeś najlepszym modelem wydaje się Toshiba 46TL 838.
Masz dobre źródło sygnału, niski input lag też będzie zaletą do PS 3. No i nie musisz już ciągle zasłaniać okien.
Jeśli zdecydowałbyś się na dopłatę to : Sharp 46LE 830 lub Panasonic 47ET 50.
Jeśli bariera nie przekraczalna zostałbym przy Toshibie. I pamiętaj o kalibracji obrazu .

http://www.hdtv.com.pl/forum/inne/6...arto-kalibrowac-telewizor-wygraj-nagrody.html

xaos_1984

New member
Dziękuje bardzo za podpowiedź. Chciałęm jescze zapytać czy ta Toshiba o ktorej wspomniałeś jest o wiele lepsza od modeli w podobnym przedziale cenowym LG z serii 3D Cinema czy raczej LG sobie odpuscic?

janusz

New member
Bez reklam
Wybór pomiędzy ofertą, którą przedstawił Kiki a LG Cinema 3D jest oczywista. To wybór pomiędzy technologgią aktywną i pasywną. Świat już wybrał pasywną, wszystkie firmy poza Samsungiem już przechodzą na pasywną, klienci też wybierają pasywne pomimo, że do niedawna tylko LG takie oferowały (stąd dominacja na ryku TV 3D firmy LG). Okulary do Toshiby to 250 zł za sztukę, LG to kilkanaście zł, poza tym brak zmęczenia oczu i bólu głowy, okularki lekkie i wygodne, odczucia jak w kinie. Jedyny plus aktywnych to rozdzielczość.

krazy777

Member
Bez reklam
Słuchaj co Ci mówią bo ja na swoim przykładzie wiem, że 3D to taki bajer który się używa tylko zaraz po zakupie TV. Pooglądasz kilka próbek, pokażesz znajomym jak przyjdą i okulary sru do szuflady. Brat kupił LG i to samo hehe

janusz

New member
Bez reklam
Bzdury, po prostu macie słaby dostęp do materiału 3D (zresztą do niedawna po prostu był tki mały dostęp) i korzystacie z zupełnie nieudanej technologii aktywnej. Zgodzę się, że nie wszystkie realizacje są super, ale np. bajki dla dzieci są doskonałe, są też coraz lepsze filmy, nawet koncerty (Peter Gabriel w 3D jest genialny).
Argumenty które wskazuje Kiki są dziwne, z jednej strony lubi oględać HD, a z drugiej jako zaletę wskazuje skalowanie. Co ma skalować TV jak dostaje materiał 1080p lub 1080i? Skalować to może jak jest podłączony do analogowego sygnału lub do cyfrowego dekodera SD.
Jeżeli już 3D Kiki uważa za nieważne, to lepiej kupić TV bez 3D, bo proponowane przez niego modele mają 3D do bani.

Ostatnia edycja:
Do góry