46" do 4.5k?

marcin79

New member
Witam,

Proszę o poradę;

1. Odległość od ekranu: 2.5 m
2. Jak słońce świeci w pokoju: okno od słonecznej strony na wprost telewizora
3. Preferowana technologia: LCD na LEDach
4. Jaki masz obecnie telewizor: Panasonic TX 32LE60
5. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport SD/HD, filmy HD
6. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie i wieczór, w weekend też przed poludniem
7. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: lekkie światło z boku / bez światła
8. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
9. Preferowana wielkość telewizora: 46" +
10. Czego nie lubisz w telewizorach: Banding, Clouding, odbicia i wszelkie inne zakłócenia obrazu.
11. Jakie urządzenia będą podłączone: ps3, tuner Nki.
12. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost
13.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 3-4h
14.Ile osób ogląda: 2
15.Jaka klasa cenowa? do 4.5k

po analizie forum oraz pobieżnych oględzinach telewizorów w marketach zawęziłem mój wybór do:
Toshiba 46TL838,
LG 47LW5400,
lub ewentualnie
Sharp LC-46LE830E,

Zasadnicze pytanie to czy warto dopłacać do sharpa? Panicznie boje się Cloudingu. Zależy mi na matrycy w której nic się nie odbija. Olewam 3D, internet, podłączane dyski, DLNA itp. Co wybrac?:)

Z góry dziękuje za pomoc,
Marcin

Homer34

New member
Jeśli można podłączę się do tematu :
ja mam podobne warunki:

1. Odległość od ekranu: 3,5 do 4 m jeśli tv będzie zawieszony na ścianie a ja będę siedział na sofie
2. Jak słońce świeci w pokoju: okno od słonecznej strony na wprost telewizora
3. Preferowana technologia: chyba LCD
4. Jaki masz obecnie telewizor: SONY 32" - KDL-32V4000
5. Jakie programy najczęściej oglądasz: kablówka ASTER/UPC - sport HD, filmy i programy HD, cała reszta kanałów z cyfrowej tv kablowej
6. Oglądasz w dzień czy wieczorem: głównie popołudnie i wieczór, w weekend też przed poludniem
7. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: raczej bez światła
8. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
9. Preferowana wielkość telewizora: 46"
10. Czego nie lubisz w telewizorach: Banding, Clouding, odbicia i wszelkie inne zakłócenia obrazu.
11. Jakie urządzenia będą podłączone: nagrywarka DVD SONY/ później może jakieś BD, dekoder ASTER HD.
12. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost
13.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-6 h
14.Ile osób ogląda: 2-4
15.Jaka klasa cenowa? do 4.5k

Prośba o sugestie .

Widziałem już na forum zapowiedzi nowych (2012) modeli Philipsa i Panasonica LCD - chyba trzeba poczekać ???

Homer34

New member
Dzięki, a co z nowymi modelami LCD LED o które pytałem - Philips i Panas ?
Widziałem już na forum ceny Panasonica 47 , a także na stronie sklepu EURO - Panasonic TX-L47E5E za 4299 - coś w tym temacie ?

Do góry