43PUS8919

Bios

New member
Witam, posiadam tv Philips 43PUS8919. Wystepują problemy najczęściej z kolorem czarnym, w ciemnych scenach. Normalnie momentami pixeloza, jakby tv nie radził sobie z czarnym. W jasnych scenach obraz bardzo dobry. Dziś testowałem parę filmów w Max i nawet jak jest film w 4k to słabo to wygląda.

Mam podłączoną ps5. W grach też ciemne kolory pixelują. Dziś nawet jak testowałem na FIF-ie to murawą jakoś dziwnie wyglądała. W grach też jakoś słabo z płynnością.

Kombinowałem z ustawieniami, ale nic nie zdziałałem. Może ktoś poradzi co robić ? Jakaś kalibracja czy reklamacja ?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Bios

New member
Tak jak napisałem największy kłopot to kolor czarny. Pojawiają się pixele w niektórych filmach czy starszych grach ps5 cut scenki pixelują. Najbardziej czarne, ciemne obiekty.

Oglądałem dla testów w Maxie niby napisane, że 4K film Matrix i obraz tragedia. W jednej scenie biała ściana śnieżyła a w ciemnych scenach obraz najgorszy. Na YouTubie jak włączę materiały typu video 4k, 8 k HDR itp. widoki, przyroda, zwierzęta to obraz żyleta. Gra znowu test drive z tego roku wygląda pięknie. Tv ma problem z obróbką starszej gry czy filmu ? W konsoli wszystkie ustawienia HDR itp. mam na automatyczne. Jedno co zauważyłem to czasami pomagało wyłączenie HDR. Pytałem parę osób i mówią że ledy mają problemy z czarnym, Ale bez przesady mój 10 letni Samsung 60 hz lepiej sobie radzi. Co do kalibracji to trochę próbowałem zmieniać w ustawieniach, ale nie znam się za bardzo. Jestem zawiedzony tym tv. Pomyślałem że zrobię synowi fajny prezent a wyszła lipa 😞

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nic przecież na siłę.
Wymień na 43led - i masz kłopot z głowy.
W dobrym sklepie nie będą Ci robić problemów z zamianą.

Do góry