42XV501PG - czy ktos ma lub widzial ten LCD w akcji?

Jussi

New member
Bez reklam
Witam.

Znalazlem go na digitalo za 3049 zl

toshiba.JPG

Parametry calkiem calkiem, czy ktos zna blizej ten model?
Prosze o jakies opinie :blagam:

MacGege

New member
Ja widziałem bo mam ten model w domu.
Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Oczywiście są pewnie lepiej świecące TV, ale tutaj stosunek jakości i ceny jest wręcz świetny.
Pochwalić można duże możliwości konfiguracji obrazu. Ja właśnie zamierzam siąść do kalibracji obrazu z płytą testową, niebieską folią itp :D, tak więc po weekendzie będę mógł powiedzieć co się dało wyciągnąć z tego TV.
Źródła sygnału to Cyfra + i DVD, wszystko leci po Scart'cie, bo sprzęt lekko wiekowy (7 lat). Oglądam go z odległości 2,5 - 3 m.

Jussi

New member
Bez reklam
Sluchaj czyli warunki identyczne praktycznie jak moje. Czy podlaczales go pod obraz HD (komputer albo jakas konsola)? Czy siedzac 2m od niego widac jakies smuzenia czy cos? Czy po prostu nic nie przeszkadza podczas ogladania obrazow na nim? Bede Ci wdzieczny za odpowiedz, bo jest to glowny kandydat do miana mojego telewizora :)

MacGege

New member
Na razie mam wszystko podłączone po analogu włącznie z moim makiem (czekam na przelotkę mini DVI-HDMI).
Jak by nie było tak jak pisałem wcześniej, jestem zadowolony , zero smużeń, wszystko ładnie chodzi.

Jussi

New member
Bez reklam
Bylem oblookac w sklepie ta Toshibke VX500PG (nie wiem czy to to samo co 500PG), no i niestety zawiodlem sie troche. Podlaczalem w sklepie konsole PS3 i zapodalem Terminatora 2 na BD i gierke. Obraz nie byl najgorszy ale ze chcialem sie przekonac jak wyglada 100hz wiec i podlaczylem konsole z ciekawosci pod Samsunga i musze przyznac ze choc nie bralem tego telewizora pod uwage to jednak zrobil na mnie duze wrazenie.

Nie wiem czy chodzi o 100hz, o jakies motion plusy itp. ale kontrast byl milion razy wyzszy, kolory znacznie zywsze i ogolnie obraz wydawal sie jakby film byl prezentowany na zywo... takie wlasne spostrzezenie.

Toshiba kosztuje 3050zl, ten samsung 200zl wiecej, ale jednak bez wahania doloze te kwote i polecam to kazdemu kto waha sie nad wyborem telewizora FullHD do 3000zl.

Pozdrawiam.

Do góry