42" cale do komputera

dominik86

New member
Witam, chciałbym zakupić 42" plazme lub lcd do komputera, znajomi polecaja mi plazmy ze wzgledu na lepsza czern i lepsze odwzorowanie kolorow, za to na lcd jakby ostrzejszy obraz. Głównym przeznaczeniem będzie granie i oglądanie filmow fullHD, jak na razie widzę dwie plazmy Panasonic TH-42PY80 P oraz TH-42PZ80, w sumie nie mogę znaleć jakiejś róźnicy technicznej między nimi, może to ktoś naświetlić? Widziałem też LCD EasyTouch ETL071-42HD na skąpcu, podobno na matrycy samsunga i świetny obraz, co myślicie?

Pozdrawiam

Leszczu

New member
Ja powiem ze jezeli chcesz walic non stop na kompie to LCD `szkoda plazmy na komputer ale jezeli chcesz ogladac filmy lub jakas platforme cyfrowa to Plazma ,podobno nowe plazmy panasa sa juz przystosowane
do obrazu z kompa ale ja chyba bym wygral jakis tani LCD do kompa.

Liptonosz

New member
Bez reklam
Miałem lcd 42" pod kompem full hd i nigdy nie ustawiłem rozdziałki full hd bo wszystko było mikroskopijnej wielkości(siedząc z 2.5 metra), jeżeli ktoś lubi siedzieć ok metr od tv to rozdziałka full hd może będzie mu pasowała ale współczuje jego oczom:p Teraz jest plazma hd ready i jest ok. Przy lcd obraz był chyba fajniejszy przy kompie chociaż nie mogę powiedzieć że na plazmie jest zły, kwestia dobrania rozdzielczości i ustawień tv a obraz staje się ostry i bardzo czytelny. DO samego kompa wybrałbym lcd.

RheeTCT

New member
do dominik86

Te Panasy to ten sam tv,a literki oznaczają rejon rynku.Zdaje się ,że jedyna różnica to dodatkowo tuner DVB-T(tv cyfrowa naziemna) w modelu PZ,u nas i tak na razie zbędny.

Do góry