40x3000 + PS3 + G800b Jaki kabel HDMI ?

dienekes' shade

New member
Kolego, na przyszłość, bądź tak dobry i skorzystaj z opcji SZUKAJ - ten temat był wałkowany dziesiątki razy.

ad rem: Każdy kabel z logo HDMI będzie dobry. Nie warto przepłacać, chyba że lubisz chwalić się ile wydałeś na okablowanie do cyfrowego źródła (czyt. wyjść na idiotę w oczach rozmówców). Krótko, taki za 40 złych będzie równie dobry, co za 500, choć w przypadku tego drugiego jakość wykonania, a zwłaszcza Twoje samopoczucie, będzie znacznie lepsze :rolleyes:

Bambolo82

Banned
Zgadzam się. Na allegro chodzą 2 metrowe kable HDMI 1.3b (przepustowość 10,2 Gbit/s, obsługa deep color oraz hd audio) po ok. 20 zł. Mam takie i świetnie działa, nawet ze sprzętem o specyfikacji HDMI 1.3b.

Jakość izolacji (ekranowania) a co za tym cena, miały znaczenie przy połączeniach i kablach analogowych. HDMI to jest połączenie i kabel cyfrowy, a zatem obraz i dźwięk albo będą perfekcyjne albo nie będzie ich wcale, bez względu na to ile kosztuje sam kabel. Jeżeli urządzenia HDMI wykryją się, to kabel za 20 zł będzie sprawował się identycznie jak kabel za 500 zł.

Ostatnia edycja:

Jussi

New member
Bez reklam
Ja mam kabel za 6zl i jest spoko :) powaznie wam mowie. Podlaczalem tez troche drozszy, gruby ale bez dlawikow i bylo gorzej, wiec poki co jak dla mnie wazne zeby mial dlawiki. Poza tym nie wiem czy zauwazysz jakakolwiek roznice, a po co wydawac zbednie kase.

Jesli juz kupisz drozszy to kup tez z ciekawosci taki najzwyklejszy zeby sie przekonac czy widzisz roznice :)

sonyfan

New member
Jak to podłaczyc

Dobra kabelek juz sobie zamowilem taki za 35zeta:) styknie :) Mam jeszcze takie pytanko.

Jak te moje sprzety ( 40x3000 ps3 i półke g800 ) podłączyć ze sobą tak żeby jak gram na ps3 dźwięk leciał na kinie a jak oglądam kablówke to też mi dźwięk z np. mtv leciał na kinie ? Dekoder ma aster i z niego jest tylko EURO złącze ale do konowki mozna zawsze podlaczyc kostke i beda chinch :) Zna sie ktos na tym ?

Do góry