40W3000 a 40V3000 a 40w2000 a moze jeszcze cos?

ragless

Member
Witam
Kiedys juz pytalem ale teraz ponawiam pytanie bo wstrzymalem sie sie z zakupem czekajac na serie 3000 ale teraz wize ze seria 3000 nieczym nie zachwyca no i nie ma 100 Hz:/ Niektorzy pisali ze bedize 100 Hz.
co byscie wybrali z tych trzech modeli? I jeszcze jedno mnie zastanawiam czym rozni sie v3000 < za 6100 zł > od w3000 <7600 zł> poza 1500 zł roznicy cenowej:cool: A moze jednak nie inwestowac w nowosci tylko kupic sprawdzony 40w2000 za 5000 zł i starczy na lata:)?? co warto kupic i dlaczego?? A jesli nie sony to co za te pieniadze zeby mialo juz 100 Hz.:krol:

Gatekeeper

New member
chłopak, weź się nie baw w żadne W2000 tylko uderzaj w serię 3000. Różnica pomiędzy V3000 i W3000 jest taka, że ten ostatni ma obudowę ze szczotkowanej stali (V3000 - połyskliwy plastik), matrycę 10-bit i jeszcze kilka pomniejszych popierdółek.
Jak na razie czytałem dwie recenzje W3000 i były to same superlatywy. W jakimś magazynie audio-viedo dostał 5/5 gwiazdek, no i jest jeszcze bardzo porządna recka w necie gdzie autor pisze, że W3000 ma najlepsze kolory jakie kiedykolwiek widział na LCD: http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W3000/

pozdrawiam

ragless

Member
:grin: czyli potwierdziłeś moja decyzje i chyba skusze sie na v3000 bo na co mi lepsza obudowa::grin: Ale jeszcze poczekam z jakies 2 tygodnie bo blizej swiat ceny napewno pospadają:)

hubertus7

New member
roznice

seria W3000 ma BRAVIA ENGIN EX
A seria V 3000 BRAVIA ENGIN - ciekawe czy taka pierdolka robi wielka roznice:)?
A tak na marginesie to czy ta ta technologia pobiera wiecej mocy az o
70 watt ? bo taka jest roznica w poborze miedzy tymi TV.

ragless

Member
Witam

Wczesniej skłaniałem sie nad zakupem SONY 40V3000 lub starszego 40W2000 ale po przeczytaniu roznych forum musze isc do sklepu i zobaczyc sobie jak SAMSUNG LE40F86BD odbiera. Moze wiecie gdzie w Łodzi bedzie wystawiony? W artdomi dzis bylem ale nie mieli nawet sony z serii 3000 tylko "W" było:/ A obraz w W3000 był jakiś taki matowy - podobno w SOny tak jest.. W oko wpadł mi Samsung ale model LE-40M87BD. Wiec za duzo sobie nie poogladałem jeszcze widzialem Jakiegoś Sharpa 42" z 100Hz i nawet ciekawie wygladał nie mowiąc juz o SONY KDL40X2000 bo tam obraz poprostu mailna w porónaniu z innymi TV wystawionymi na ekspozycje < ale cena juz nie była taka miła dla oka> no ale zobacze tego SAMSUNG LE40F86BD. bo jest do kupienia za 6500 zł tylko na zamowienie jednym w sklepie jak dzis pytałem wiec cena jest nawet nawet jak na TV Full HD i 100Hz. Ja głównie bede używał TV do ogladania programow ze zwykłej anteny naziemnej ale w przyszłości planuje zakup Cyfry+. Mam pytamnie do tych którzy kupili sobie niedawno LCD co braliście pod uwage jakieś inne modele i czemu zdecydowaliscie sie na tego?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
tu masz opis modelu 40 W 3000
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=17448
I z Twoich ofert - skoro je wypisałeś - to najlepszy model. Szczególnie że zakup jest na lata.
Jeśli nie masz tyle kasy - to koniecznie powinieneś obejrzeć albo Sony 40 V 3000 albo Toshiba 40 XF 350.
Przy takiej klasie cenowej decyzja zakupu powinna zapadać w Twojej obecności na prezentacji w Twoim domu.
Samsunga sprawdzaj pod względem skalowanie SD - bo jest sporo uwag ,a nawet niezadowolenia w tym kontekscie.

ernet

Active member
Bez reklam
kiki napisał:
witam
Samsunga sprawdzaj pod względem skalowanie SD - bo jest sporo uwag ,a nawet niezadowolenia w tym kontekscie.

A tak z ciekawości.. dotyczy to wszystkich nowych modeli czy tez jakis konkretnych ?

Do góry