40-42 cale do 3300

voodoopeople

New member
Ten cały smart tv nie za bardzo mnie interesuje. Przez 1,5 roku użyłem go może z kilka razy. Co do odtwarzania multimediów - faktycznie tu może być mały problem. Przy tv który posiadałem (czytał prawie wszystko) całe multimedia szły przez dlna (Serviio) więc nie powinno byc problemu z Toshibą.
Może następny zakup to jakiś niedrogi media server? Ale to już inna bajka (nawet nie wiem w czym wybierać :)) Dla mnie najważniejszy jest obraz ...

co się tyczy 42ET5 ... kolejny do wyboru? :) to się chyba nigdy nie skończy ...

Ostatnia edycja:

largo87

New member
kazdy chwali inny wiec dochodzi nowy model takze zaczynaja sie schody :(

Wczoraj wgrałem na pendrive film testowy samsunga z koncówka mkv no niby wszystkoe pieknie chodzilo na lapku poszedłem do sklepu chcialem zobaczyc jak to wyglada pierwszy test le830 plik widzi ale nie otwarza dziwne bardzo no coz "Sprzedawca" mowi ze te tv tak maja ze nie czytaja poleca bardziej samsunga to to podłacza pena do sam.6750 i tu smiech na sali tez nie dziala gosciu juz troche zmieszany bo wyszedl na głupka no to zaprosil mnie do innego samsunga (modelu nie pamietam ale cena zapadła w glowie 8599 ) wszystko pieknie na meczyl sie z podłaczeniem i odziwo tez go nie czytalo wiec o co chodzi samsung strzelił sobie odrazu w tył glowy ?

Ostatnia edycja:

maciuszek

New member
W większości telewizorów LED ma naprawdę dobry obraz. Teraz przy wyborze telewizora liczy się to jakie funkcje ma dany model. Mówię tutaj o funkcjach, które wyróżniają go na tle innych modeli telewizorów np. czy ma Internet TV? Planuję kupić właśnie taki model telewizora i poważnie
rozważam kupno Sony BRAVIA z Sony Internet TV. Cena jest dość wysoka, ale chyba warto wydać więcej pieniędzy na takie cacko. Ktoś z was ma może ten telewizor albo tez rozważa kupno?

voodoopeople

New member
W większości telewizorów LED ma naprawdę dobry obraz. Teraz przy wyborze telewizora liczy się to jakie funkcje ma dany model. Mówię tutaj o funkcjach, które wyróżniają go na tle innych modeli telewizorów np. czy ma Internet TV? ...

Nie za bardzo się z Tobą zgodzę. W sklepie może i nie zobaczysz różnicy w jakości obrazu ale wieczorem z ciemnym pokoju zobaczysz wszystkie "kwiatki". Nie wszyscy też widzą różnicę między tv za 1200 pln i 5200 pln ale mniemam, że ich na tym forum nie zobaczymy - oczywiście chodzi o jakość wyświetlanego obrazu. Co do funkcji o których piszesz ....Internet TV w moim przypadku prawie nieużywane (ale oczywiście jest podłączony do sieci lokalnej - dla dlna). Co się tyczy odtwarzania multimediów: tu można polemizować. Przydatne jest odtwarzanie wszystkiego jak leci ale do tego ja mam dlna (servioo media server). :popcorn:

micmus

Member
Bez reklam
W większości telewizorów LED ma naprawdę dobry obraz. Teraz przy wyborze telewizora liczy się to jakie funkcje ma dany model. Mówię tutaj o funkcjach, które wyróżniają go na tle innych modeli telewizorów np. czy ma Internet TV? Planuję kupić właśnie taki model telewizora i poważnie
rozważam kupno Sony BRAVIA z Sony Internet TV. Cena jest dość wysoka, ale chyba warto wydać więcej pieniędzy na takie cacko. Ktoś z was ma może ten telewizor albo tez rozważa kupno?

Żeby było tak jak piszesz to wybór TV byłby łatwy ale... jesteś w dużym błędzie co do jakści wszystkich TV na rynku.

Jeśli chodzi o Sony nie wiem, o który model pytasz, jeśli rozważasz HX850/855 to bardzo dobry wybór, świetny TV.

skylla1

Member
Bez reklam
Różnice jakości obrazu między podobnymi cenowo modelami rożnych producentów (zwłaszcza z odległości normalnego oglądania) są na pewno znacznie mniejsze niż różnice funkcjonalności. Nie bez znaczenia (a czasem ważniejsze od niuansów obrazu) jest też wzornictwo, bo telewizor trzeba też dopasować do reszty pokoju.

skylla1

Member
Bez reklam
Polecane modele, których jest w tej klasie cenowej raptem z 5-6, wymieniane są każdym prawie mailu. Grają podobnie, więc sprawdź interesujące cię funkcje oraz wygląd zewnętrzny i kupuj. Wszystkie informacje masz już w innych mailach a nikt za ciebie decyzji nie podejmie.

dominlesne

New member
Tej Toshiby to bym tak nie zachwalał, na zagranicznych forach są ciekawe zdjęcia jak ten model (być może tylko pechowy egzemplarz) wyświetla jednolity obraz. Co do LG to rzeczywiście nowe serie mają clouding, ale głównie te najdroższe - chyba ta kilkumilimetrowa ramka jest przyczyną. Osobiście sprawdziłbym te tańsze LG lm620, 615. Tam już ramka jest większa i niczego nie ściska, a z informacji jakie znalazłem podświetlenie jest równomierne. No i nie padła jeszcze propozycja Philipsa 5507.

largo87

New member
hm... według mnie w sklepie nie dokonam wyboru bo każdy obraz jest podobny albo inne ustawienia być może gorszy tv jest bardziej wyżyłowany żeby go sprzedać a ten doradca w sklepie będzie się kierował tylko lepsza prowizją .

skylla1

Member
Bez reklam
Ale czytać wypowiedzi i testy na tym forum, napisane wcześniej, potrafisz?
Chyba nie sądzisz, że jest jeden obiektywnie najlepszy telewizor :)

Ostatnia edycja:
Do góry