40/42/46 cudowny obraz w hd/smart gadety/3d wifi

pride

New member
1. Odległość od ekranu: 1.90 metra ( 2 osoby na fotelach) prawie ze na wprost + kanapa z okolo 4 metrow rowniez na wprost
2. Jak słońce świeci w pokoju: mam 2 okna od strony zachodu slonca, pomiedzy nimi jest sciana i tam bd stał/wisiał telewizor tylem do sciany czyli wskrocie tylem do zachodu slonca
3. Jak duży jest pokój: prawie 5x5m
4. Preferowana technologia: chyba LED lecz rozwaze inne
5. Jaki masz obecnie telewizor: philips model 32plf3312
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: Różne
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: to i to
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: czasem zdazy sie ze przy malym swietle bo ktos cos robi, ale procz tych wyjątkow to bez
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: bez preferencji, ale sklanialbym sie ku ostrosci :)
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez preferencji
11. Preferowana wielkość telewizora: miedzy 40/42/46/47 tu mam ogromny dylemat
12. Preferowana marka: bez preferencji
13. Czego nie lubisz w telewizorach: słabej jakości obrazu, rozmazywania obrazu przy sporcie. sztucznych kolorow
14. Jakie urządzenia będą podłączone: dyski/pendrivy/od czasu do czasu kamerka, kino domowe dekoder/ odtwarzacz dvd i czasem moze myszka+klawiatura
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% tv, 40% filmy. i reszta
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: glownie na wprost, a jak juz kąty to tylko na fotelu ale to nie duze.
17. Czy ważne jest wifi: tak wbudowane
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: glownie pewnie w weekendy
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: ipla/tvn player te popularne darmowe :)
22. Ma mieć 3D: Byłoby Dobrze, bardziej preferuje aktywne lubie ładny obraz
23. Ma mieć slot na karty SD:bez znaczenia
24. Ma mieć tuner DVB-S: bez znaczenia
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi/euro/usb
26. Jaki masz sygnał: Cyfrowy polsat troche kanalow w hd, dekoder rowniez
27. Ile programów HD: ok 5-12
28. Ma stać czy wisieć: obecny stoi ale pozniejsze plany na wiszenie :)
29. Rozdzielczość: tylko Full HD
30. Dvb-t: bez znaczenia
31. Na czym najbardziej Ci zależy: jak najlepsza jakość obrazu, dobre wyswietlanie obrazu z kablowki, filmy w hd aby cieszylu oko, 3d dla urozmaicenia raz na tydzien
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-7 godzin
33. budżet: do 3000 max 3.500 zł lecz wolałbym 3000 :)

co do aktywnego 3d to jezeli inne oferty z pasywną bd przebijaly migawkowe to tez sie moge zdecydowac, ale glownie mam problem z doborem wielkosci bo ja mysle ze na fotelach 40-42 styknie lecz kanapa jest 4 metry od tv wiec chyba 46 prosze o pomoc, :)

przepraszam za składnie :) pisałem na szybko
pozdrawiam

Do góry