3D w Sony KDL-55W809C

kolele

New member
Witam wszystkich,
Mam pytanie odnośnie 3d w telewizorku jak w tytule, kiedy konwertuje z 2D na 3D side-by-side obraz jakby nanosił się na siebie i tego w ogóle nie da się oglądać, z obrazem jedym pod drugim nie jest wcale lepiej, gdy włączam film 3d z dysku to w ogóle żadnej głebi nie widać. Mam okulary tdg bt400a, wyskakuję napis, że zarejestrowano okulary 3d, ale tak jak pisałem nie da się tego oglądać. Wie ktoś jak to skalibrować ? w poprzednim tv samsunga 3d śmigało elegancko....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Sony od ubiegłego roku z testów wychodzi że 3d dało deko na drugi plan ale nie dalej jak tydzień temu byłem w S.C. specjalnie właśnie żeby zobaczyć 3d ... oglądałem na dwóch filmach 3d zarówno w tv serii W jak i serii X 8505 w jednym jak i w drugim tv było wszystko ok ( może to nie jest to co ja mam u siebie w tv ale generalnie głębia itp wszystko było na miejscu) konwersji nie robiłem,...
Więc nie bardzo wiem jak to jest że u Ciebie są takie problemy z 3d... tylko inne okulary były niż Twoje...

kolele

New member
U mnie to dziwacznie wychodzi ale te okulary podobno u innych działają bez zarzutu na tym telewizorze, u mnie jest wszystko rozmazane i nie da się tego oglądać ....

kolele

New member
Kupiłem używane ale koleś mówił, że dwa razy ich używał, nie ma na nich śladów użycia, jutro dołączę fotkę jak obraz wygląda

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego masz kilka możliwości:
1. rozładowane masz okulary - akumulatorek lub bateria ( nie wiem co masz w tych okularach)
2. te okulary się jednak gryzą z tv z seria C
3. Coś masz w ustawieniach nie tak - ale to mało prawdopodobne..
4. Coś nie tak jest z tv....
5. Pożycz okulary które są dedykowane typowo do serii C czyli TDG - BT 500A....

Bez względu czy to konwersja czy typowy film w 3d obraz powinien być ostry... a i pamiętaj to że wyświetla Ci się komunikat o połączeniu tv z okularami to nie jest jednoznaczne z tym że np. nie mogą być rozładowane baterie-akumulatorki w Twoich okularach ... ja miałem taki przypadek w SC gdy pierwszy raz poszedłem się pobawić tv jak tylko pojawiły się w SC... w 500 są baterie i niby starczają do 1000 godzin .. w co nie wierzę.. :)

Ostatnia edycja:

kolele

New member
Jeśli z 55W805C dobrze działają tdg bt400a (co mam potwierdzone)to jest szansa że w 55W809C nie będą ? czymś się te tv w ogóle różnią ?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie różnią się niczym jeśli chodzi o mega wpływ na 3d... możesz zabrać swoje okulary do SC. czy do jakiegoś sklepu gdzie jest taki model tv jak Twój i zobaczyć czy na tym drugim egz działają ... jeśli nie masz takiej możliwości to mówię ja zacząłbym od wymiany baterii jeśli masz takowe w swoich okularach a jeśli dalej będzie lipa to sprawdziłbym Twój egz. na okularach 500 -ach.. i wtedy wszystko już jasne będzie...

kolele

New member
Właśnie jeszcze nie , nie miałem czasu podjechać do SC... w tym tygodniu się postaram, sam jestem ciekawy co z tego wyniknie...

kolele

New member
Nie sprawdziłem, dziecko mi się urodziło w sobotę rano i wszystko zeszło na boczny plan, w piątek będę miał wolny dzień to spróbuję to ogarnąć,tylko myślę gdzie w Warszawie jest SC, gdzieś widziałem ale gdzie to było :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeden jest na Górczewskiej, drugi jest w Klifie na okopowej a trzecie w Markach w Centrum M1 :)
I gratulację za nowego Polaka:)

slawko_23

New member
Bez reklam
No ale ten tv nie posiada konwersji. Czy wszystko jasne? Jak wciskamy guzik 3D to jest wybór transmisji 3D ale to nie jest konwersja i nie da się tego oglądać.....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na pewno nie ma konwersji ? Bo jeśli tak jest to faktycznie nie ma co sprawdzać pod tym względem, ale rozumiem że film nagrany w 3d też był z nim problem jak Kolega zapuszczał z dysku...... więc tutaj powinien już normalnie oglądać bez żadnych problemów o ile te okulary współpracują z tym tv.
A jeśli chodzi o konwersję to KOlega ma chyba rację, mało tego Sony chyba w tym roku generalnie w żadnym tv nie dała tego"gadżetu" myślę że mało kto tego używa bo to żadne 3d tak naprawdę - szkoda oczu ja ze dwa razy chyba przez chwile tego użyłem żeby zobaczyć jak to działa...

Ostatnia edycja:

kolele

New member
Odpaliłem filmy z dysku 3d który tam z 15gb waży i tyle co widziałem to dwa obrazy koło siebie, ale podobno te okulary działają dobrze z tym telewizorem ... nie wiem, czasami coś tam bym sobie obejrzał ale jak tak słabo działa w Sony to trudno ,przeboleje to :) za dwie pary okularów dałem 120zł więc luz...

Do góry