37" pod analogowy sygnał VECTRY

dariog8

New member
Witam serdecznie.
Poszukuje tv lcd który poradzi analogowej Vectrze.
odległośc 2,50 - 2,90m
pokój dosyc nasłoneczniony
37 cali
80% VECTRA
20 % DVD divx i inne

Chyba najlepiej cos w 100 Hz?
jvc p80
sharp RD2E

Kino domowe chciałbym :)
Samsung HT-TZ215R

prosze o opinie
pozdrawiam

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
???

Dariog coś w rozsądnej cenie do analogowej kablówki.... to raczej nie LCD tylko plazma. W rozsądne cenie np. Panasonic 37PV80, dobrze radzi sobie z sygnałem analogowym. Ale to oczywiście tylko moja propozycja.....

dariog8

New member
ze wzgledu na zywotnoc i zuzycie energii wolalbym LCD
chodzi mi o te "sławne piłeczki" (smuzenie) przy ogladaniu tenisa ziemnego i piłki noznej
:)

bodzioko

New member
z czystym sumieniem moge polecic jvc p80 37 cali ,mam go juz od dwoch tygodni obraz z kablowki rewelacja duzo lepszy niz na starym crt a mialem duze obawy,odleglosc mam tez 2.5m pokoj dosc sloneczny.

janusz

New member
Bez reklam
Kupuijesz LCD na tydzień, czy miesiąc? Przecież Vactra już wycofuje sie z analogu, za kilka miesięcy wszędzie będzie cyfrówka (już jest prawie wszedzie). Zapytaj w Vectrze kiedy będziesz miał cyfrówkę.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
cyfra

Janusz to, że sygnał kablówki będzie cyfrowy nie oznacza od razu, że musi być dużo lepszy. Teoretycznie tak powinno być, ale składa się na wiele czynników...

Oczywiście wybór należy do kupującego i musi wybrać to co mu odpowiada, ale generalnie plazmy jako TV sprawują się lepiej niż LCD. Jest o tym wiele na forum. Podobnie jest ze zużyciem prądu, kiedyś tak było, ale obecne plazmy wcale nie zużywają go dużo - o tym też dużo było na forum.

Wszystko zależny od budżetu i przeznaczenia nowego TV.

Dariog co do sportu to na plazmie wygląda to ekstra. Mecze Euro 2008 na kanale Polsat Sport HD prezentowały się super. Aż szkoda było odchodzić od telewizora.

Ostatnia edycja:

dariog8

New member
no to teraz mam wiecej dylematów :(
plazma czy lcd

panasonic 37PV80 plazma

lub

jvc P80 lcd

jesli zuzycie pradu podobne, funkcje podobne, plazma lepiej radzi analogowej tv, w cyfrowej bez róznicy, to jakie wady ma PLAZMA?? :)

jtd

New member
Bez reklam
wady plazmy to blyszczaca matryca, w dzien panel nie bedzie czarny tylko siwawy no i mozesz zauwazac migotanie obrazu

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
wady

Dariog żadna technologia nie jest wolna od wad, plazma także. Najlepiej jakbyś sam mógł porównać obraz i sam wybrać odpowiedni dla Ciebie TV.

Tylko nie sugeruj się tym co można zobaczyć w w sklepach RTV bo w większości przypadków prezentowany tam obraz ma się nijak do rzeczywistości.

Ja na czerń swojej plazmy nie narzekam, mało tego uważam, że jest super, migotania też nie zauważam. Nie wiem może jestem mało wybredny...

Kupując nowy TV udało mi się zobaczyć porównanie jak gra plazma i LCD na sygnale jaki mam / kablówka - DTV Multimedia / i dlatego wybrałem plazmę.

jtd

New member
Bez reklam
Tu masz porownanie czerni panelu plazmy i lcd przy mocnym swietle, oczywiscie im ciemniej w pomieszczeniu tym plazma bedzie ciemniejsza

0307758579.jpg

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
czerń

Dla mnie ważna jest czerń jaką TV prezentuje jak oglądam film, czy inny program. Jak go wyłączę... to cóż jest to mało dla mnie istotne. Ale nie jest tak źle!!!

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
czerń

Dzięki za info co do czerni!!! Ale moja plazma jak jest wyłączona z pewnością nie jest niebieska tylko czarna, no może szara, ale nie niebieska.

Pozdrawiam

Holt_

New member
Bez reklam
wybór jest pomiędzy plazmą Panasa 37PV80 (jedyna sensowna plazma 37``) a LCD...albo Panas 37LX85 albo JVC37P80.

Pokój jest mocno nasłoneczniony, więc do plazmy dolicz jeszcze koszty rolet/grubych zasłon jesli chcesz oglądać w dzień.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
żywotność

Teoretycznie obecnie nie masz co się martwić o żywotność, producenci zapewniają, że nowe modele mają pracować poprawnie wiele tysięcy godzin, także prędzej zmienisz TV na nowy z uwagi na nowe technologie niż z powodu jego starości.

Zresztą nowe technologie Tv są tuż tuż...

No ale to oczywiście teoria, zobaczymy za kilka lat, życie to zweryfikuje. Ja w tej chwili się tym nie martwię tylko oglądam......

Do góry