37"-42", matowa matryca

iceberg

New member
Witam.

Trochę poczytałem Waszych wpisów odnośnie wyboru TV. I tak patrzę, że często przewija się Panasonic TX-L37E30. Ważna jest dla mnie bezproblemowa współpraca z pendrive'ami oraz hdd. Co istotne by matryca była matowa, miał realne 100Hz odświeżania, czysty, naturalny obraz.

Proszę Was o porady.

Dziękuję i pozdrawiam :)

1. Odległość od ekranu: 2,5-3,5
2. Jak słońce świeci w pokoju: okno z południowe z prawej strony, za TV nie ma okna, odległość od przyszłego odbiornika około 2,5-3 m. Słońce nie będzie padać bezpośrednio
3. Jak duży jest pokój: 20 m2
4. Preferowana technologia: LCD z podświetleniem LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: 29" CRT Philips
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: filmy, praca na kompie
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorami + weekendy dzień
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: delikatne światło
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: naturalny bez przesadnej ostrości
10. Matryca błyszcząca czy matowa: matowa
11. Preferowana wielkość telewizora: 37-42
12. Preferowana marka: jestem zdany na Wasze propozycje
13. Czego nie lubisz w telewizorach: słabej jakości wyświetlanych kolorów
14. Jakie urządzenia będą podłączone: TV z DVB-T a później dekoder cyfrowy, PC
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 50% telewizja, 50% laptop
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: również z kątów bocznych
17. Czy ważne jest wifi: tak, aczkolwiek w pobliżu stoi router toteż może być przez kabel LAN
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak
22. Ma mieć 3D: nie
23. Ma mieć slot na karty SD: nie, ale jak będzie to nic się nie stanie
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: USB - dysk twardy, pendrive,HDMI-laptop
26. Jaki masz sygnał: cyfrowy, na początek DVB-T
27. Ile programów HD: zależy od umowy jaką podpiszę
28. Ma stać czy wisieć: stać, z możliwością zawieszenia
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: płynny obraz, dobra jakość, odpowiednie podłączenie laptopa przez hdmi lub d-sub, dobra współpraca z popularnymi kodekami
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4
33. Sugerowana cena: ~2300zł

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Spełniające model Twoje potrzeby to :
Toshiba 40TL 838:
http://www.hdtv.com.pl/forum/toshib...ie-cenowej-przyniesie-wiele-radosci-test.html
Panasonic 42E30 :
http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/66752-panasonic-lcd-led-tx-l37e30-test-otwarty.html

Sharp 40 LE 630

Philips 40PFL 5007

PHILIPS%2040PFL5507K.jpg

iceberg

New member
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.

Chyba musze wytłuścić warunki jakie ma spełniać poszukiwany odbiornik a mianowicie:
1.cena => do 2300zł,
2.3D => nie chcę tej technologii w TV, bo nie czuję potrzeby posiadania takiej technologii i nie zamierzam dodatkowo płacić za jej obecność.

Toshiba odpada z powodu ww. punktów.

Panasonic 42E30 (z tego co wyczytałem na forum) ma słabe wsparcie obsługi formatów video puszczanych z nośników zewnętrznych typu pendrive lub hdd. Model jest jednakowoż moim faworytem!
Czy ten Panasonic ma realne odświeżanie na poziomie 100Hz? Jak radzi sobie z sygnałem z laptopa poprzez hdmi?

Sharpa zawsze uważałem za świetną markę. Trochę jednak negatywnych opinii wyczytałem odnośnie ich modeli TV. Może ktoś mnie sprostować i napisać, że tak nie jest?

Philips 40PFL 5007 odpada z powodu pkt.2.

micmus

Member
Bez reklam
Wspomniany Philips nie posiada 3D także powinieneś być zadowolony.

Dodatkowo 3D powoli staję się standardowym wyposażeniem niż dodatkową funkcją. Wspomniana Toshiba Tl838 jest tańsza od Philipsa nie posiadającego 3D, także Toshiba to na pewno dobry wybór w rewelacyjnej obecnie cenie.

Tylko przekątna do takiej odległości trochę mała, ale w tej cenie trudno będzie znaleźć coś większego.

Do góry