37-42" matowa matryca+PVR/HDD - jaki?

al-aksa

New member
Cześć
ostatnio próbowałem wybierać między Panasonic 37" lub 40"L30E lub Sony 40EX720, ale teraz po konsultacji finansowej z żoną :p mogę ewentualnie zwiększyć budżet na sprzęt.

Podstawowe warunki dla mnie to przede wszystkim matowa (ew.półmat) matryca oraz nagrywanie PVR/HDD
Odległość 2,5m
sygnał NTC SD
do ogladania seriali, filmów, sportu, zdjęc, kameraHD

Z czego jeszcze można wybierać poza w/w modelami?

Jak widzicie np. Tośke 40TL933 albo Sharp 40LE730E Sony 40HX720 albo Philipsy 42PFL4007, 40PFL5007, 40PFL6606, 42PFL7406, 40PFL5507, 42PFL7606

Ostatnia edycja:

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Cześć
nagrywanie PVR/HDD

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że funkcja PVR to taki bajerek właściwie, bo nagranego pliku nie odtworzysz nigdzie indziej, poza możliwością odtworzenia go na tym konkretnym egzemplarzu TV.
Nagrany materiał albo będzie puszczony na TV który kupiłeś ... albo wcale i nigdzie indziej. :wink:

Mylagos

New member
Z podanych przez Ciebie modeli wybrałbym HX720. Ulepszony procesor X-Reality, będzie naprawdę dobrze wpływał na obrazu w standardowych rozdzielczościach.

al-aksa

New member
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że funkcja PVR to taki bajerek właściwie, bo nagranego pliku nie odtworzysz nigdzie indziej, poza możliwością odtworzenia go na tym konkretnym egzemplarzu TV.
Nagrany materiał albo będzie puszczony na TV który kupiłeś ... albo wcale i nigdzie indziej. :wink:

i oto mi wlasnie chodzi! ja nie mam kiedy ogladac tych seriali, wiec sobie bede chcial nagrywac i spokojnie ogladac, dlatego PVR u mnie to podstawa! zwłaszcza iż moja nagrywarka HDD/DVD za chwile stanie sie bezużyteczna bo nie ma w niej tunera dvb-t

co do kwoty na zakup to do 3tys.:!:

al-aksa

New member
doszedłem do wniosku, że mogę sobie odpuścić PVR skoro wymusza to ogladanie tego samego co się nagrywa w danym momencie! dokupię dodatkowy tuner dvb-t i to będzie działac dla mnie jako PVR!

zatem jakie modele pasowałyby dla mnie?

al-aksa

New member
wczoraj wpadł mi w oko LG 42LW570S... podoba mi się, że 3D jest pasywne, lekkie okularki w komplecie, parametry tez dobre , nie wiem tylko jak skaluje sygnał SD?
alternatywnie myślę o tej osławionej Tośce 40TL838 tudzież Sony 40HX720:niewiem:

Do góry