Witam,
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 10-15m2(pokój z aneksem)
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? najczęściej na wprost, może trochę z prawej
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? tak, z prawej strony ściana północna
7.Jaki masz obecnie telewizor ? miałem 29" CRT
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Full HD, wejścia HDMI, USB, Ethernet (ale w ostateczności może nie być),
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfra+ lub N, w ostateczności Polsat Cyfrowy
10.Jakie urządzenia ? tuner, jeśli będzie możliwość Internet
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? około 5 godz dziennie
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak preferencji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport (różny), filmy, wszystkiego po trochu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie jest to podstawowe kryterium, ale chętnie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? na razie nie
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? brak
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? będzie to mój pierwszy lcd więc jeszcze nie wiem
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami, w dzień tylko weekendy
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi.
22. Preferowana technologia brak
23. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 99% TV
24. czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie, chociaż zależy co będą oferowały
25. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? nie jest to podstawowe kryterium, ale chętnie
26. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? niekoniecznie
27. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? tak
28. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? USB, HDMI, bezprzewodowo przez WiFi
W oko wpadły mi 2 tv 32" Philips 32pfl5007 oraz Toshiba 32TL933. Wybierać któryś z tych dwóch czy jest może jakaś lepsza alternatywa?
Pozdrawiam
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 10-15m2(pokój z aneksem)
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? najczęściej na wprost, może trochę z prawej
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? tak, z prawej strony ściana północna
7.Jaki masz obecnie telewizor ? miałem 29" CRT
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Full HD, wejścia HDMI, USB, Ethernet (ale w ostateczności może nie być),
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfra+ lub N, w ostateczności Polsat Cyfrowy
10.Jakie urządzenia ? tuner, jeśli będzie możliwość Internet
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? około 5 godz dziennie
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak preferencji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport (różny), filmy, wszystkiego po trochu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie jest to podstawowe kryterium, ale chętnie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? na razie nie
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? brak
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? będzie to mój pierwszy lcd więc jeszcze nie wiem
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami, w dzień tylko weekendy
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi.
22. Preferowana technologia brak
23. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 99% TV
24. czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie, chociaż zależy co będą oferowały
25. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? nie jest to podstawowe kryterium, ale chętnie
26. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? niekoniecznie
27. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? tak
28. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? USB, HDMI, bezprzewodowo przez WiFi
W oko wpadły mi 2 tv 32" Philips 32pfl5007 oraz Toshiba 32TL933. Wybierać któryś z tych dwóch czy jest może jakaś lepsza alternatywa?
Pozdrawiam