32LZD80 czy 32lx70

Evillus

Member
Oglądam telewizje z odległości 2,5 do 3m.Mogę mieć tylko 32" Niestety nic większego nie mieści mi się w meble :(. Co wybrać?? A może jakiś inny model.Nie znam się na LCD, oglądam starego Panasa CRT 26". Dziadek ma 18 lat :)) jeszcze z Pewexu i o dziwo żyje . Doradzicie coś??Załóżmy że kasa nie gra roli:) (tylko bez przesady) niestety szerokość max 80cm. Może nasz GURU KIKI coś poradzi. Jestem fanem Panasonica ale moze czas coś zmienić ;)

Ostatnia edycja:

rafcio76r

New member
Bez reklam
Evillus napisał:
Oglądam telewizje z odległości 2,5 do 3m.Mogę mieć tylko 32" Niestety nic większego nie mieści mi się w meble :(. Co wybrać?? A może jakiś inny model.Nie znam się na LCD, oglądam starego Panasa CRT 26". Dziadek ma 18 lat :)) jeszcze z Pewexu i o dziwo żyje . Doradzicie coś??Załóżmy że kasa nie gra roli:) (tylko bez przesady) niestety szerokość max 80cm. Może nasz GURU KIKI coś poradzi. Jestem fanem Panasonica ale moze czas coś zmienić ;)

1. Panasonic 32 LX70 to TV z matrycą HD Ready i układem 100 Hz ( model na rok 2007 ).
2. Panasonic 32 LX80 to TV z matrycą HD Ready i układem 100 Hz ( model na rok 2008 ).
3. Panasonic 32 LZ80 to TV z matrycą Full HD, ale bez układu 100 Hz ( model na rok 2008 ).
4. Panasonic 32 LZ85 to TV z matrycą Full HD i układem 100 Hz ( model na rok 2008 ).

Ostatni na liście jest najdroższy cena powyżej 4000 zł, ale za to najbardziej wypasiony :mrgreen:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Żeby przedstawić Ci alternatywę podaj :
Jakie masz warunki - jaki duzy pokój ?
jaki sygnał ?
jaka odległość od ekranu ?
jakie urządzenia do podłączenia?
jaka klasa cenowa?
więcej oglądasz w dzień czy w nocy?
jakie masz nasłonecznienie pokoju ?
ile osób zasiada przed telewizorem?
Jaki masz ulubiony program?
Jaki masz obecnie telewizor?
Ma stać czy wisieć?

Evillus

Member
dzięki za odpowiedź. Pokój 3x4m, odległośc od telewizora 2,8m.okna od wschodu, TV oglądają max 2 osoby, przeważnie wieczorem, sygnał z Cyfry+, nie mam jeszcze dekodera HD(jest w planach) no i największy problem to wnęka w meblach tylko 81 cm :( ,a ścian do powieszenia brak. A może JVC 32 P80, wolałbym Panasa (sentyment do marki:))

Ostatnia edycja:

mislowik

New member
rafcio76r napisał:
1. Panasonic 32 LX70 to TV z matrycą HD Ready i układem 100 Hz ( model na rok 2007 ).
2. Panasonic 32 LX80 to TV z matrycą HD Ready i układem 100 Hz ( model na rok 2008 ).
3. Panasonic 32 LZ80 to TV z matrycą Full HD, ale bez układu 100 Hz ( model na rok 2008 ).
4. Panasonic 32 LZ85 to TV z matrycą Full HD i układem 100 Hz ( model na rok 2008 ).

Ostatni na liście jest najdroższy cena powyżej 4000 zł, ale za to najbardziej wypasiony :mrgreen:
Rafcio jesteś pewien że LX80 ma 100 Hz? na ze strony Panasonica wynika, że tylko LZ 85 i Lx70 mają.

http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=3854

Evillus

Member
W życiu nie miałem sprzetu JVC, wszystko łącznie z telefonem :pANASONIC :) i jak tu się przemóc. Podobno w LX jest lepsza(nowocześniejsza)matryca.A gdybym sie uparł przy Panasoniku, to warto dopłacić(niemało) i kupić LXD ?? Kablówki niemam, tylko Cyfrę+ i zwykłą antena. Niestety nowe modele są o dwa centymetry za szerokie :( (wnęka w meblach) a szkoda bo ładniejsze

Ostatnia edycja:

mislowik

New member
Nie ma sprawy, szkoda że lx85 nie jest jeszcze dostępny w Polsce. Ktoś wie kiedy można się ich spodziewać? Chcę kupić tv przed Euro, myślałem o Lx70P ale skoro wchodzi teraz nowa seria...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Już są w magazynie Panasonic Polska . Mają tylko problem z wdrożonym systemem komputerowym.
Sprzedaż rusza na dniach :D

Evillus

Member
Dzieki za pomoc. Niestety seria 700 ma głosniki po bokach i nie zmieści się :( ale LX70 to podobno to samo i ten chyba kupię.Uzależniłem się od Panasa :) w końcu 18 lat grał bez problemów (CRT TC-26BEE) :eek:k:

Do góry