32a551 vs. 32a656

spiderd2

New member
Witam.

Próbuję rozstrzygnąć spór, który TV jest lepszy (chodzi mi o 32").

TV podpięty bedzie pod PC. Nie znalazłem takiego tematu, w którym byłyby porównane obydwa. Zasadnicze pytanie : Czy warto dopłacać a656? Czy a551 jest w czymś gorszy/lepszy?

a551 niektórym się podoba bardziej, niż a656, ale to jest już kwestia gustu.
Clear panel też pomińmy.

Pozdrawiam

abezusss

New member
Witam. Nikt ci sie nie wpisal wiec moze ja cos pomoge... Mialem przez pare dni 32a656 ale wymienilem na 37a656 i chyba jeszcze raz wymienie na wersje 32 cale. Z tego co wyczytalem przed zakupem... Jeden z uzytkownikow ktory testowal obydwa modele napisal ze kolory i czern jest w 656 ladniejsza o 15%... Ja osobiscie mu uwierzylem bo niby dlaczego nie i powiem ci ze jesli chodzi o kolory, obraz i w ogole... 656 moim zdaniem naprawde jest fajny... Jestem naprawde wymagajacym czlowiekiem i dla mnie byloby spoko jakby nie nierowne podswietlenie i bad pix od nowosci... Ale to sa akurat "usterki" ktore nie wynikaja z danego modelu tylko po prostu trafil mi sie taki egzemplarz... Jak bedziesz kupowal to idz do sklepu i sobie obejrzyj egzemplarz ktory bedziesz bral... takie moje spostrzezenie, ja tak zrobie jak bede kupowal kolejny... Za duzo czasu i nerwow stracilem w zwiazku z zakupem LCD. Ale wracajac do twojego pytania... Czy warto dolozyc ?? roznica jest chyba 400zl... Jesli masz te pieniadze i mozesz je wydac to wydaj... W zamian za 400 zl... masz nowszy wyzszy model z (podobno) ladniejszym obrazem (na pewno nie gorszym) i na bank ladniejsza obudowa. Takiego sprzetu nie kupuje sie raz na 3 miesiace tylko na dlugi okres i ja osobiscie jestem zdania ze warto dolozyc troche kaski zeby kupic najlepszy produkt w kategorii cena/jakosc. Ja oddaje swoj glos 32a656... gdyby nie wadliwy egzemplarz bylbym naprawde super zadowoonym posiadaczem bo przez pierwszy dzien (jak jeszcze nie dokladnie sprawdzilem bad pixy i nie patrzylem na podswietlenie) bylem naprawde zaskoczony jakoscia tego sprzetu. Mam nadzieje ze choc troche pomoglem.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

Karlo89

New member
Stoje przed tym samym wyborem kolego co Ty, jednak chyba sklonie sie na korzysc a551 bo te 500zl wiecej to calkiem sporo, a róznica miedzy tymi dwoma modelami jest nie wielka. Chyba, ze jeszcze trafie na jakis post ktory mnie przekona na strone a 656:)

Do góry