Prośba o poradę:
- 32" (większy nie wejdzie w regał więc problem z przekątną odpada)
- W 80-90% do SD (kablówka cyfrowa VECTRA)
- odległość w zakresie od 2 do 3m
- słońce, etc raczej nie stanowi problemu
- użytkowany o różnych porach dnia i nocy (5-6h/dzień)
- kąty patrzenia do 40-45'
- dodatkowego nagłośnienia nie planuję
- cena dosyć istotna ale nie stanowi wyznacznika (po prostu nie przepłacać za zbędne mi rzeczy)
Uwaga. Mocno zależałoby mi na DLNA (przynajmniej tak widzę tę funkcję jako najprostszy sposób "transferu" multimediów z komputera na TV - jeśli się mylę proszę o krytykę). Skype i inne Youtuby w TV raczej mi zbędne a zdaje się, że DLNA jest jednym ze składników "ekstra" pakietów wyposażenia, za które trzeba trochę dopłacić... Jeśli spełniło by funkcję i cenowo wyszło podobnie to zadowoliłoby mnie DLNA w jakimś dodatkowym odtwarzaczu BlueRay/DVD... Miałbym dodatkowo w czym raz na ruski rok w czym płytkę bez ruszania kompa odtworzyć...
Ps. Do tej pory patrzyłem na 14" CTR (szklaną kulę)
thx
- 32" (większy nie wejdzie w regał więc problem z przekątną odpada)
- W 80-90% do SD (kablówka cyfrowa VECTRA)
- odległość w zakresie od 2 do 3m
- słońce, etc raczej nie stanowi problemu
- użytkowany o różnych porach dnia i nocy (5-6h/dzień)
- kąty patrzenia do 40-45'
- dodatkowego nagłośnienia nie planuję
- cena dosyć istotna ale nie stanowi wyznacznika (po prostu nie przepłacać za zbędne mi rzeczy)
Uwaga. Mocno zależałoby mi na DLNA (przynajmniej tak widzę tę funkcję jako najprostszy sposób "transferu" multimediów z komputera na TV - jeśli się mylę proszę o krytykę). Skype i inne Youtuby w TV raczej mi zbędne a zdaje się, że DLNA jest jednym ze składników "ekstra" pakietów wyposażenia, za które trzeba trochę dopłacić... Jeśli spełniło by funkcję i cenowo wyszło podobnie to zadowoliłoby mnie DLNA w jakimś dodatkowym odtwarzaczu BlueRay/DVD... Miałbym dodatkowo w czym raz na ruski rok w czym płytkę bez ruszania kompa odtworzyć...
Ps. Do tej pory patrzyłem na 14" CTR (szklaną kulę)
thx