32-37" do 1500zł

thomash6

New member
Na wstępnie chciałbym się przywitać, to mój pierwszy post na forum.
Ogólnie najpierw szukałem TV lcd 32" do 1300zł, ale teraz mam okazje kupić na miejscu Toshibe 37BV701G za ok 1450zł. Jestem w stanie dopłacić tyle do 37" więc chętnie dowiem się jakie opinie ma ten model. Trochę poszukałem, ale widziałem tylko info o 37bv700, opinie były całkiem ok ale nie wiem czy to taki sam model.

Moje warunki.
1. odległość od ekranu? 1,8-2,3m
2. jak słońce świeci w pokoju? Od lewej strony TV, tylko do południa.
3. Jak duży jest pokój? 2,5x5,5m
4. Preferowana technologia:
5. jaki masz obecnie telewizor? Nie mam, do PC monitor 21"
6. jakie programy najczęściej oglądasz? Głównie TVN turbo + discovery, national geographic
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: najczęściej wieczorem.
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: najczęście przy lekkim oświetlenie dość ciepłą barwą.
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry.
10. matryca błyszcząca czy matowa? Obojętnie.
11. preferowana wielkość telewizora? 32-37"
12. preferowana marka? Obojętnie (pod warunkiem, że nie są to marki typu Orion, Medion itd).
13. czego nie lubisz w telewizorach? awaryjności, słabej jakości obrazu.
14. jakie urządzenia będą podłączone? Laptop przez hdmi, playstation 3.
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 30% TV, 30% filmy/seriale z laptopa (najczęściej 720p), 40% gry PS3.
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? Najczęściej na wprost lub pod lekkim kątem.
17. czy ważne jest wifi ? Nie.
18. czy będziesz korzystać z widgetów? Nie.
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Nie.
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie.
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Nie koniecznie, ale mogłoby się czasem przydać.
22. ma mieć 3D? Nie
23. ma mieć slot na karty SD ? Nie.
24. ma mieć tuner DVB-S? Nie wiem, nie znam się ;)
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI - laptop i ps3, USB - czasami do zdjęć ale to jako bajer, chociaż fajnie jakby możnabyło filmy bezpośrednio z USB odtwarzać a nie przez laptopa.
26. Jaki masz sygnał: analogowy.
27. ile programów HD? brak.
28. ma stać czy wisieć? Na 90% wiesieć.
29.Rozdzielczość: Full HD obowiązkowo
30.Dvb-t: Raczej tak.
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Najważniejsze - relatywnie dobra jakość obrazu w porównaniu do ceny, wiem że cudów nie mogę się spodziewać, oraz bezawaryjność.
32.Ile osób ogląda: 1.
33.Jaka klasa cenowa ? do 1,5tyś zł.

Podsumowując - najbardziej interesuje mnie tanie 37" full hd z dość dobrą jakością obrazu. Dodatków typu wifi itd nie potrzebują, chociaż fajnie jakby można było odtwarzać filmy z napisami przez usb - ale nie zrobi mi to wielkiej różnicy jak nie będzie takiej opcji.

thomash6

New member
Nie warto rozejrzeć się za 37" ? Nie chciałbym, żeby szybko się okazało, że 32" to jednak mało.
Może ktoś napisać coś więcej o tej Toshibie 37BV701G ?
Wszystko podane wyżej jest niestety sporo ponad budżet mimo, że to 32".

thomash6

New member
A może mi ktoś powiedzieć czy model Toshiba 37BV701G różnie się czymś od 37BV700 lub 40BV700 ? Bo ta seria Toshiby była polecana na forum szczególnie ze względu na stosunek jakości do ceny, nawet Kiki sam polecałeś ten model.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jest nawet test zrobiony.
Ale klasa cenowa się zmieniła radykalnie i wyższe modele zjechały cenowo.

bugger

New member
A co sądzicie o LG 32LK530 Telewizor LCD LG 32LK530 - opis, informacje, dane techniczne produktu przymierzałem się do kupna tego telewizora, ale nagle znikł z magazynów.LG 32LK530 Telewizory TV/Audio/Video
Dzwoniłem do nich, co się stało, że brak tego produktu, konsultant poinformował mnie cytuje "widocznie sprzedawcy nie zamawiają tego produktu". Jak dla mnie trochę to dziwne, z tego, co widzę, parametry ma całkiem, całkiem ja na ten segment cenowy. Zastanawiam się, jaki jest haczyk?. W niektórych sklepach jest dostępny, ale z wszystkich czołowych sklepów internetowych wyparował prawie jednego dnia.

don111

Banned
zamiast przebierać w najgorszych modelach 37' i mikrusach 32' dołóż 300zł do Panasonic 42S30, będziesz miał lepszy obraz na wszystkim, od zwykłej tv, przez filmy HD jak również w grach
2m to w miarę optymalna odległość dla 42'-46' (jeśli sygnał HD)

Do góry