2 Małe telewizorki LED ~22" i ~26"

adamos19

New member
Szukam dwóch telewizorów do mieszkania. Jako, że nie siedze w tym zbyt głęboko, proszę o porady kogoś bardziej doświadczonego. Czy wielkości są wystarczające? Na co zwrócić uwagę? oraz jakie telewizory są godne rozpatrzenia?

Pokój nr 1.
Odległość od telewizora: 1.5m - 2m,
Telewizor będzie wisiał na ścianie ok. 1.5m nad ziemią,
Wielkość jaką brałem pod uwagę to 22". Głównie ze względu na cene, bo taką wielkość można dostać już w granicach 700zł.

Pokój nr 2.
Odległość od telewizora: 2-4m
Telewizor również będzie wisiał na ścianie, jednak bardzo nisko - max 50cm nad ziemią
Jeśli chodzi o wielkość to początkowo braliśmy pod uwagę 26" a teraz zastanawiamy się czy nie warto zaryzykować 32", tym bardziej, że różnica w cenie jest niewielka.
Cena oczywiście jak najmniejsza, jednak z tego co sie orientowałem to pewnie będzie to w granicach 1000-1200zł
Przydałaby się matowa matryca i dobra jasność, bo telewizor będzie ustawiony vis-a-vis dużego okna.

Kilka słów ogółem.
Telewizory na co dzień odbierać będą sygnał telewizji kablowej HD. Czasem będą działać jako monitor laptopa do gier lub filmów przez kabel HDMI. Muszą obsługiwać rozdzielczość FullHD. Podświetlenie LED, bo pobór prądu też ma znaczenie. Muszą mieć port USB (i to taki który pozwoli na odtwarzanie zdjęć, filmów, muzyki, a nie tylko do aktualizacji softu).
Mocowanie zgodne ze standardem VESA. Dobra marka, a nie Technika z Tesco. I bez zbędnych bajerów, typu 3D, Internet TV itd. no i cena - im niższa tym lepsza.

No.. to chyba wszystko

Do góry