żródło z demówek w smart hub, również sbs z kompa i dysku hdd gotowe demówki samsunga oraz fimy sbs podpiętego pod tv. a obraz wygląda mniejwięcej tak że głębia jest zachowana ale widząc np. chmury czy cokolwiek innego obk tego przedmiotu jest przezroczysty cień jakby przesunięty obraz nie wiem jak to opisac dokładnie cień duch czy jeszcze inaczej? minimalne cienie są również przy sygnale sd z kablówki cyfrowej ale to sie da przeżyc jeszcze natomiast oglądanie 3d mija sie z celem właściwie
niestety nic z tym nie zrobicie w tym modelu to nie jest pelne full hd 3d,,,ten model ma obciete o polowe lini w poziomie,,mialem model 55d6500 ale go sprzedalem-----gdy wyszla sprawa 2 lata temu ze samsung oszukuje z 3d w tym modelu to firma samsung usunela napis z kartonu FULL HD 3D ( ja mialem taki napis na pudle) , w polsce firma olala klientow ale w niemczech niezadowoleni i oszukani tym 3d niemcy mogli wymienic ten model na wyzszy z seri d na 7000,,,,,,ja gdy pisalem i dzwonilem do samsung polska to firma stwierdzila ze wszystko jest ok ,,ze nie ma jeszcze specyfikacji odnosnie 3d i ten model pomimo ze ma 1080 -na 540 lini spelnia warunki 3d---:niewiem:-----poczytajcie w tym forum o seri d 6500 to sie przekonacie ,,,sam kupilem teraz 55 f 7000 i teraz jestem zadowolony a 3d to kosmosMam to samo w d6500 właśnie walcze z samsungiem i sklepem. Posiadam ekspertyze Rzeczoznawcy że obraz 3D jest nieprawidlowy. Chyba wszystkie modele serii 6XXX to maja bo serwisant na 2 innych modelach miał,takie same objawy, a Rzeczoznawca na D7000 miał obraz prawidowy.
niestety nic z tym nie zrobicie w tym modelu to nie jest pelne full hd 3d,,,ten model ma obciete o polowe lini w poziomie,,mialem model 55d6500 ale go sprzedalem-----gdy wyszla sprawa 2 lata temu ze samsung oszukuje z 3d w tym modelu to firma samsung usunela napis z kartonu FULL HD 3D ( ja mialem taki napis na pudle) , w polsce firma olala klientow ale w niemczech niezadowoleni i oszukani tym 3d niemcy mogli wymienic ten model na wyzszy z seri d na 7000,,,,,,ja gdy pisalem i dzwonilem do samsung polska to firma stwierdzila ze wszystko jest ok ,,ze nie ma jeszcze specyfikacji odnosnie 3d i ten model pomimo ze ma 1080 -na 540 lini spelnia warunki 3d---:niewiem:-----poczytajcie w tym forum o seri d 6500 to sie przekonacie ,,,sam kupilem teraz 55 f 7000 i teraz jestem zadowolony a 3d to kosmos
Wymiana nastąpiła w wyniku jak pisałem wcześniej nieprawidłowego obrazu 3D. W modelu F obraz 3D jest rewelacyjny Avatar po prostu wymiata. Efekty półcieni zniknęły całkowicie. Co jeszcze rzuca się w oczy w porównaniu do modelu D, a właściwie uszy to dźwięk. W modelu D dźwięk był dominujący wręcz natarczywy, słyszalny w całym mieszkaniu. Jak oglądałem mecz to słyszałem ciągle "ścisz". Teraz dźwięk jest spokojniejszy nie irytuje swoja wszechobecnością w mieszkaniu. Nawet głośne "dźinjle" są znośne. Co mnie jeszcze cieszy możliwość sterowania dekoderem C+ jednym pilotem. Jeżeli chodzi o obraz to jest OK. Na razie jeszcze eksperymentuje, ale ustawienia standardowe są dla mnie akceptowane. Jedynie podświetlenie podniosłem o jeden stopień. Natomiast filmowe są zbyt zamglone.
Sport szczególnie szybkie sceny np. piłka lecąca nie zostawia smugi jak w modelu D.
W sumie jestem zadowolony z tej wymiany.
Mam pytanie w jaki sposób sterujesz jednym pilotem i którym NC+/TV. Jaki masz dekoder ?
Posiadam PACE 500
Konfigurację znajdziesz:
menu/system/menadżer urządzeń/konfiguracja pilota uniwersalnego
Używam pilota z polem dotykowym![]()