Ja Cię rozumiem Cureman, sam tak miałem ale powiem Ci że z takim podejściem to nigdy nie będziesz szczęśliwy ani z czegokolwiek zadowolony (chodzi mi tu wyłącznie o ten pixel - w poprzednich przypadkach to nie ma nawet dyskusji że zrobiłeś dobrze). Chodzi mi o "odcięcie od rzeczywistości" - wiesz jakie są technologie i jakie są ich wady oraz ogólna kontrola jakości albo raczej jej brak, wiesz jakie są realia a jak widzę robisz wszystko by udawać że wydaje Ci się iż żyjesz w idealnym świecie. "Bo tak powinno być"...hmmm, powinno ale nie jest, nie było i nigdy niestety nie będzie czy nam się to podoba czy nie. Ja się całkowicie z Tobą zgadzam i sam bym chętnie powystrzelał te wszystkie firmy bo technologie lcd i pdp to dla mnie jedna wielka farsa jeśli chodzi o wady ale...no właśnie ale, trzeba zrozumieć gdzie leży punkt "jest dobrze" a właśnie takim punktem jest jeden stuck/bad pixel. Sam kląłem, płakałem, martwiłem się oraz frustrowałem ale w końcu doszło do mnie że nic mi to nie da - chcę miec dobry egzemplarz to albo po cichutku i spokojnie szukam albo się nie denerwuję i mam taki jaki mam - nerwy Ci tu nic nie dadzą bo tak wielkiego zjawiska się nimi nie zmieni. Jeśli nie masz dużego bandingu czy cloudning itp to "jest dobrze", smutne ale prawdziwe. Nigdy, podkreślam nigdy nie znajdziesz idealnego egzemplarza w tych technologiach. Btw - twój tv to sprzęt średniej klasy a że jest duży to kosztuje 10000zł.
Na pocieszenie podpinam podświetlenie równie drogiej toshiby Wl768