Koszmar z firma SAMSUNG trwa !

cureman

Active member
Bez reklam
Nie wiem jak mam to napisac ale przeciwnicy firmy samsung pewnie beda miec radoche.Forumowicze znaja moje przygody z firma samsung.Po wielu trudach zamowilem wreszcie tv c55 7700 ktory przyszedl w uszkodzonym opakowaniu po trzech dniach wymieniono mi na nowy tv.Wczoraj przypadkowo odkrylem swiecacy martwy piksel bialy swieci na ciemnym tle .Telewizor za 10 tys i taka kupa ze szkoda gadac.Nie wiem ale z pewnoscia moge napisac ksiazke o przygodach z telewizorami tej firmy.To istny koszmar od 3 mc skrecam i pakuje telewizory .Zaraz po swietach odsylam ten tv do sklepu..Istny DZIEN SWISTAKA.:evil:

Enagem

New member
Jeden martwy piksel i tyle zmartwień :) Osobiście nie przejmowałbym się tak bardzo jednym pikselem w sprzęcie średniej klasy.Sam piszesz,że znalazłeś "przez przypadek" czyli normalnie nie widoczny.Pamiętaj to tylko telewizor!

Ostatnia edycja:

cureman

Active member
Bez reklam
Jeden martwy piksel i tyle zmartwień :) Osobiście nie przejmowałbym się tak bardzo.Sam piszesz,że znalazłeś "przez przypadek" czyli normalnie nie widoczny.Pamiętaj to tylko telewizor!

Niby tak ale mam 14 dni na wymiane na nowy w tej cenie nie moge sobie pozwolic na jakiekolwiek wady.Pozdrawiam.

mlx

New member
jakbym zapłacił 10k i miał świecący pixel też bym odesłał im towar - tak dla zasady nawet - na podstawie niezgodności z umową - płacisz - wymagasz - a co? to w polsce 3ci świat jesteśmy żeby nam produkty 2klasy sprzedawać?

ps. poproś sprzedającego o sprawdzenie od razu cloudingu - na pewno nie odmówi jak napiszesz że jesteś wymagającym klientem

Ostatnia edycja:

Mikołaj69

New member
Po wielu trudach zamowilem wreszcie tv c55 7700.Cureman bez obrazy,nie zamowiles tylko firma SAMSUNG dala Ci taki model za tv c6700 ktory sam zepsules,zaraz sie okaze ze samsung to zlo nawyzsze,nie napisales nic poza 1 mala wzmianka i to wyniknelo tak przypadkiem,ze samsung na wymiane zaproponowal tv wyzszej klasy.Jak pisalem bez obrazy.My tu w kraju ojczystym,potrafimy czytac i wyciagac wnioski.

cureman

Active member
Bez reklam
Po wielu trudach zamowilem wreszcie tv c55 7700.Cureman bez obrazy,nie zamowiles tylko firma SAMSUNG dala Ci taki model za tv c6700 ktory sam zepsules,zaraz sie okaze ze samsung to zlo nawyzsze,nie napisales nic poza 1 mala wzmianka i to wyniknelo tak przypadkiem,ze samsung na wymiane zaproponowal tv wyzszej klasy.Jak pisalem bez obrazy.My tu w kraju ojczystym,potrafimy czytac i wyciagac wnioski.

Nie pisz bzdur jak masz pisac to nie pisz wcale.To jest kolejny tv tej firmy i na pewno nie jest to przypadek ze to jut 5 odbiornik do wymiany.Po zakupie B6000 po 2 tyg wyskoczyl czarny punkt na ekranie po wyslaniu do samsunga dostalem nowy odbiornik odbieram a tam tv uzywany w opakowaniu podrapana stopka ,brak papierow znow odsylam do samsunga.Firma Samsung nie dba wcale o jakosc tego co sprzedaje .I nie pisz mi bzdur bo ja sam wybralem ten odbiornik C 55 7700 bo lepszego nie bylo w punkcie rtv.I niestety musialem doplacic do tego tv .Tak wiec firma samsung nie robila mi prezentu.Kolejny przyszedl w uszkodzonym opakowaniu ,a teraz kolejny bialy piksel w tv za tyle kasy.Tak wiec moje zdanie jest takie ze ta firma sprzedaje buble .

cureman

Active member
Bez reklam
Jeden martwy piksel i tyle zmartwień :) Osobiście nie przejmowałbym się tak bardzo jednym pikselem w sprzęcie średniej klasy.Sam piszesz,że znalazłeś "przez przypadek" czyli normalnie nie widoczny.Pamiętaj to tylko telewizor!

Jesli dla ciebie tv za 10 tys jest sredniej klasy to nie mam pojecia jaki posiadasz telewizor ?.Pozdrawiam .

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
@cureman zastanawiam się dlaczego po tylu ;wpadkach; bierzesz jeszcze tv od Samsunga. Tak na marginesie to jeżeli w tak krótkim czasie wymieniają Tobie tv to powinieneś się cieszyć, wystarczy poczytać w necie jakie problemy mają użytkownicy innych marek tv z naprawami wymianami odbiorników.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Ja Cię rozumiem Cureman, sam tak miałem ale powiem Ci że z takim podejściem to nigdy nie będziesz szczęśliwy ani z czegokolwiek zadowolony (chodzi mi tu wyłącznie o ten pixel - w poprzednich przypadkach to nie ma nawet dyskusji że zrobiłeś dobrze). Chodzi mi o "odcięcie od rzeczywistości" - wiesz jakie są technologie i jakie są ich wady oraz ogólna kontrola jakości albo raczej jej brak, wiesz jakie są realia a jak widzę robisz wszystko by udawać że wydaje Ci się iż żyjesz w idealnym świecie. "Bo tak powinno być"...hmmm, powinno ale nie jest, nie było i nigdy niestety nie będzie czy nam się to podoba czy nie. Ja się całkowicie z Tobą zgadzam i sam bym chętnie powystrzelał te wszystkie firmy bo technologie lcd i pdp to dla mnie jedna wielka farsa jeśli chodzi o wady ale...no właśnie ale, trzeba zrozumieć gdzie leży punkt "jest dobrze" a właśnie takim punktem jest jeden stuck/bad pixel. Sam kląłem, płakałem, martwiłem się oraz frustrowałem ale w końcu doszło do mnie że nic mi to nie da - chcę miec dobry egzemplarz to albo po cichutku i spokojnie szukam albo się nie denerwuję i mam taki jaki mam - nerwy Ci tu nic nie dadzą bo tak wielkiego zjawiska się nimi nie zmieni. Jeśli nie masz dużego bandingu czy cloudning itp to "jest dobrze", smutne ale prawdziwe. Nigdy, podkreślam nigdy nie znajdziesz idealnego egzemplarza w tych technologiach. Btw - twój tv to sprzęt średniej klasy a że jest duży to kosztuje 10000zł.
Na pocieszenie podpinam podświetlenie równie drogiej toshiby Wl768
Toshiba-WL768-10.jpg

Ostatnia edycja:

cureman

Active member
Bez reklam
Ja Cię rozumiem Cureman, sam tak miałem ale powiem Ci że z takim podejściem to nigdy nie będziesz szczęśliwy ani z czegokolwiek zadowolony (chodzi mi tu wyłącznie o ten pixel - w poprzednich przypadkach to nie ma nawet dyskusji że zrobiłeś dobrze). Chodzi mi o "odcięcie od rzeczywistości" - wiesz jakie są technologie i jakie są ich wady oraz ogólna kontrola jakości albo raczej jej brak, wiesz jakie są realia a jak widzę robisz wszystko by udawać że wydaje Ci się iż żyjesz w idealnym świecie. "Bo tak powinno być"...hmmm, powinno ale nie jest, nie było i nigdy niestety nie będzie czy nam się to podoba czy nie. Ja się całkowicie z Tobą zgadzam i sam bym chętnie powystrzelał te wszystkie firmy bo technologie lcd i pdp to dla mnie jedna wielka farsa jeśli chodzi o wady ale...no właśnie ale, trzeba zrozumieć gdzie leży punkt "jest dobrze" a właśnie takim punktem jest jeden stuck/bad pixel. Sam kląłem, płakałem, martwiłem się oraz frustrowałem ale w końcu doszło do mnie że nic mi to nie da - chcę miec dobry egzemplarz to albo po cichutku i spokojnie szukam albo się nie denerwuję i mam taki jaki mam - nerwy Ci tu nic nie dadzą bo tak wielkiego zjawiska się nimi nie zmieni. Jeśli nie masz dużego bandingu czy cloudning itp to "jest dobrze", smutne ale prawdziwe. Nigdy, podkreślam nigdy nie znajdziesz idealnego egzemplarza w tych technologiach. Btw - twój tv to sprzęt średniej klasy a że jest duży to kosztuje 10000zł.
Na pocieszenie podpinam podświetlenie równie drogiej toshiby Wl768
Toshiba-WL768-10.jpg

Dzieki serdeczne wpelni sie zgadzam z tym co napisales ale...kasa z nieba nie spada aby przymykac oczy na wady tego co mi wciska dzisiejsza TECHNOLOGIA .Nie jestem maniakiem aby plakac nad byle czym bo nawet gdy odebralem ten tv to stwierdzilem ze rama tv jest widocznie krzywa ale pomyslalem sobie ze dam go na sciane to usunie troche ten problem no i bach wyskoczyl sobie piksel na co juz sobie nie pozwole.Pozdrawiam.P.S Przepraszam za brak Polskich znakow.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Po co się wkurzać, jak kupujesz wysyłkowo to niech wymieniają aż będziesz zadowolony. Jeśli się nie uda za którymś razem to niech oddają kasę i dalej jazda z innym sklepem. Najgorsze jest właśnie to że na taką kasę w większości przypadków trzeba zapierd@$ć bo za darmo nie ma nic. A jeśli płacisz to wymagasz i to jest normalne. Tylko pamiętaj że trzeba "wyczuć" który egzemplarz jest "ok" bo można się tak przejechać jak ja że wymieniano mojemu tv panel 3 razy i niestety każdy kolejny był gorszy i na końcu okazało się że ten pierwszy był najlepszy. Teraz serwis mogę ciągnąć do sądu bo nie chcą wymienić po raz 4ty ale odpuściłem bo już zwyczajnie zmieniły się moje standardy i tolerancja. Cóż...życie i nadzieja w oledach. Tak czy siak powodzenia i pisz jak się sprawa potoczy.

Mikołaj69

New member
Wlasnie dostalem list od adwokata firma samsung wymienia mi telewizor na model LED-LCD TV, Samsung, C 55 7700 ; :) Warto bylo walczyc o swoje. Witam to cytat Twojego wpisu.FAKTYCZNIE jak wół jest napisane,ze doplaciles.

cureman

Active member
Bez reklam
Wlasnie dostalem list od adwokata firma samsung wymienia mi telewizor na model LED-LCD TV, Samsung, C 55 7700 ; :) Warto bylo walczyc o swoje. Witam to cytat Twojego wpisu.FAKTYCZNIE jak wół jest napisane,ze doplaciles.

Tak kolego tylko aby wymienic na ten model najpierw musieli zatwierdzic przyjecie pierwszego felernego tv.A nie chcieli najpierw sie na to zgodzic i sprawa byla przez adwokata robiona.A po zatym w sklepie byl to najlepszy jaki jest u nich model i innego nie bylo na stanie.Dla tego doplacalem do C 55 7700. Takie sa fakty.

cureman

Active member
Bez reklam
Nowy tv stoi juz w domu jak na razie wszystko jest ok aby tak dalej.Mam pytanie czy ten model ma podswietlenie edge led czy CCFL? Jaka jest roznica ?.Pozdrawiam .

cureman

Active member
Bez reklam
Wymieniony do 3 dni przyjdzie nowy daj Boze aby nie bylo wiecej niespodzianek.

Hehe po tygodniu dzis zobaczylem 3 zajebiste czerwone piksele na ekranie !.No nie niech mi nikt nie pisze ze mam pecha po prostu firma Samsung robi buble seryjnie leci na ilosc nie na jakosc .Dziekuje wysiadam z pociagu o nazwie samsung. Kupilem Panasonic TX-Telewizor plazmowy P50VT20E .:oops:

Do góry