C55 7700 mieć pecha to mało powiedziane.

cureman

Active member
Bez reklam
Witam .Zamówiłem ten model i w piątek kurier dostarczył przesyłkę i co widzę karton z tv uszkodzony poklejony przez środek opakowania ,połamane z jednej strony styropian.Kurier otworzył paczkę i sprawdzał czy nie ma widocznych uszkodzeń.Z tego że jest zimna kazano mi poczekać z 3 h na uruchomienie telewizora.Wieczorem podpinam ,tuner cyfrowy polsat i o matko kolory wyblakłe ,telewizor za bardzo rozświetlony ,na bokach jasne plamy widoczne na ciemnym tle.Sprawdziłem pliki avi,mkv z hdd i powiem ze obraz jest strasznie slaby.Czy coś się mogło uszkodzić w czasie transportu?/Czy mogę go odesłać z powrotem mineły 3 dni od tej feralnej dostawy.Obraz jest słaby strasznie.Co mogło się uszkodzić?.Proszę o rady co robić?.Pozdrawiam.

jaglu

New member
Czy na protokole odbioru kazałes kurierowi wpisać, że odbierasz tylko 'stan zewnętrzny telewizora'? Bo tak trzeba było zrobić, z uwagi na konieczność odczekania kilka godzin z pierwszym uruchomieniem.
Ja tak zrobiłem, a dodatkowo wysłałem maila o powyższej treści do 'opiekuna klienta' w sklepie, w którym kupiłem.
Gdyby tv nie miał wad, był sprawny i W PEŁNI odebrany przez Ciebie w obecności kuriera, to masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny.
W przypadku, kiedy obraz ma wady i nie wyszło to w obecności kuriera, może być różnie.

cureman

Active member
Bez reklam
Na rachunku mam napisane że jest 14 dni na odesłanie paczki jesli jestem nie zadowolony .Kupowałem przez internet.Mam pytanie czy ktos posiada tv z 200 hz ? Czy na 200hz macie w filmach efekt teatralnego obrazu bo na ustawieniach standart miałem tak w filmach na 100hz a teraz tego TEATRU nie widac wcale.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Nie chcę być ani niemiły ani "mądry" ale nie mam zielonego pojęcia jak się trzeba zamotać żeby odebrać tv za kilka tysięcy/ który doszedł w uszkodzonym i poklejonym opakowaniu. Teraz, jeśli nie spisałeś protokołu uszkodzenia itp. to niestety jest "po jabłkach".

LUPO78

Banned
widzę że się niczego nie nauczyłeś po ostatnich przebojach ze wspaniałym samsungiem

zamów jeszcze z dwa TV,bez urazy :fool: Polak mądry po szkodzie

infi

New member
widzę że się niczego nie nauczyłeś po ostatnich przebojach ze wspaniałym samsungiem

zamów jeszcze z dwa TV,bez urazy :fool: Polak mądry po szkodzie

a kolega Lupo tradycyjne jak widzi napis SAMSUNG to chyba tylko robi Ctrl+ C Ctrl+V (ma zapewne jakis plik txt z uwagami nt firmy Samsung)

chyba widac ze to kurier dal ciala i defacto sam kupujacy bo skoro widac ze tv robil chyba latajacy dywan w sortowni to trzeba miec "jaja" zeby odebrac taka paczke, ja przyznaje osobiscie bym jej nie odebral.

kenny5

New member
No stary szacun, że w ogóle to odebrałeś. Rozumiem, że TV kupuje się raz na parę lat i potem człowiek nie może się doczekać aż go dostanie, no ale są pewne granice. W każdym razie masz 10 dni na zwrot towaru (jeżeli Cię o tym nikt nie informował to masz bodajże 30 dni), ale skoro masz tak zniszczone opakowanie, to mogą Ci powiedzieć że to Ty go uszkodziłeś, a teraz go zwracasz. Bez protokołu spisanego razem z kurierem może być ciężko, wszystko zależy teraz od dobrej woli sprzedawcy.

NickSon

Member
Ja tu nie rozumiem czegoś bo w końcu nie wiadomo czy tv jest uszkodzony Właściciel pisze że mu sie obraz nie podoba i ma np chmurki na czarnym tle po bokach :D Ale to ma każdy ;) jak tv nie ma uszkodzeń mechanicznych i działa to naprowdopodobniej jest ok. Głowy nie daje ale może niech kolega wyśle foto tych brzydkich obrazów. Wydaje mi śię że to jest standardowy szok duzego ekranu i moze jeszcze dodatkowo przesiadka z CRT ? Jeśli okaże się że z tv wszystko ok to nie lamentujmy nad zniszczonym kartonem ;) Tyle że będzie to przestroga dla innych kupujących towar z przesyłką kurierską. Ja osobiście Szkło i telewizory wole odbierać osobiście ;)

LUPO78

Banned
a kolega Lupo tradycyjne jak widzi napis SAMSUNG to chyba tylko robi Ctrl+ C Ctrl+V (ma zapewne jakis plik txt z uwagami nt firmy Samsung)

infi dziecko drogie jeżeli nie wiesz o co chodzi i nie domyślasz się co miałem na myśli odpisując curemanowi krótko mówiąc nie znasz tematu tak więc nie udzielaj się

cureman

Active member
Bez reklam
Ja tu nie rozumiem czegoś bo w końcu nie wiadomo czy tv jest uszkodzony Właściciel pisze że mu sie obraz nie podoba i ma np chmurki na czarnym tle po bokach :D Ale to ma każdy ;) jak tv nie ma uszkodzeń mechanicznych i działa to naprowdopodobniej jest ok. Głowy nie daje ale może niech kolega wyśle foto tych brzydkich obrazów. Wydaje mi śię że to jest standardowy szok duzego ekranu i moze jeszcze dodatkowo przesiadka z CRT ? Jeśli okaże się że z tv wszystko ok to nie lamentujmy nad zniszczonym kartonem ;) Tyle że będzie to przestroga dla innych kupujących towar z przesyłką kurierską. Ja osobiście Szkło i telewizory wole odbierać osobiście ;)

Niestety ale to juz moj kolejny tv full hd ,i ostatnio mialem 55 c 6700 i tam obraz byl lepszy na kanalach hd polsatu jak i w filmach mkv i avi .Ten model 55 C 7700 jest modelem (PODOBNO) lepszym i to co zobaczylem na ekranie mnie zalamalo ,nijakie barwy ,pikseloza na ekranie w filmach mkv.Watpie aby ten model byl tak slabej jakosci?.Pozdrawiam.

NickSon

Member
ee to gratuluje przsiadać się z 6700 na 7700 :) Zawsze nowy tv jest na większym cenzurowanym niż stary. O jakiej pikselozie mówisz? Dla mnie to słowo nie istnieje nie wiem kto to wymyślił ;)Wiem że używają takiego słowa testerzy z Komputerświata i podobnych :)
Mkv to zazwyczaj rozdzielczośc 1080p więc Twoja natywna Zatem o jakiej pokselozie mówimy?
Chodzi Ci o bloki kompresji? Większośc upelszaczy przy natywnym sygnale powinna być wyłączona wiec jedyne do czego mozesz sie w takim obrazie przyczepic to kolory i wszelkie nastawy z tym związane. Nie wiem jak ten tv tworzy tą nieokreślona "PYKSELOOZE" a stary był lepszy. Jedyne wyjscie to zrób zdjęcie. Szczerze ja takiego uszkodzenia sobie nie wyobrażam.
Jeśli mogę doradzić w sprawie MKV to szukać nagrań powyżej 10GB (12, 14 a nawet więcej) 8gb to calkowite minimum dla filmów nie dłuższych niż 100min

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Dokładnie. Jedyne co mi przychodzi do głowy co może być z twoim tv nie tak to matryca albo ustawienia obrazu - albo jakimś cudem trafiłeś na jakiś artefakt od cmo/cmi co jest mało prawdopodobne bo najnowsze panele smva3 są konkurencyjne z spva czy amva3 albo w co wierzyć mi się nie chce, nie poświęciłes dłuższej chwili na ustawienie obrazu pod siebie. W takim wypadku coś nie bardzo mi tu cokolwiek pasuje. Jeśli widzisz makrobloki (twoja pikseloza) na encode/rip z bd 720p/1080p to albo masz jedyny w świecie encode/rip który je ma albo rzeczywiście coś się uwaliło w elektronice tivika.

btw - jeśli jesteś zamożny i jakimś cudem nie masz czego robić z kasa to chętnie przyjmę ten tv "na gwiazdkę"

Ostatnia edycja:

mil999

New member
Nie sądzę że przez uszkodzenie w transporcie pojawiły się makrobloki w filmach. To tylko kwestia materiału i ustawień telewizora. Podejrzewam że ten tv jest sprawny tylko wystarczy go odpowiednio ustawić.

cureman

Active member
Bez reklam
Nie sądzę że przez uszkodzenie w transporcie pojawiły się makrobloki w filmach. To tylko kwestia materiału i ustawień telewizora. Podejrzewam że ten tv jest sprawny tylko wystarczy go odpowiednio ustawić.

tak to niby czemu te same filmy lepiej chodzily na 55 6700 puszczane z hdd .? .To samo filmy dvd puszczane na PS3 zawsze byly podbijane do hd teraz film wygladal jaj dobry vhs.

cureman

Active member
Bez reklam
Plik MKV ale trudno ocenic film jak nie jest w ruchu .Dla mnie brak ostrosci w filmach jest niedopuszczalny .Obraz jak by za delikatna mgiełką nawet na kanałach HD. Nie po to daję za tv 10tys zł aby obraz był dopuszczalny .A naczytałem się testów tego tv jaki to ma dobry procesor i obraz jak żyleta .Wczoraj pojechałem spec.do MM i sprawdzałem ten model (pilot był obok to sprawdziłem ustawienia obrazu na standard )i było o wiele lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry