PS42B430 - problem (wypalanie)

szpala

New member
Witam , jak w temacie - mam problem z tym telewizorem. Otóż jakiś czas temu, kiedy przeszedłem na telewizje cyfrowa (w tym i w jakosci HD) zauwazylem ze na jasnych tlach przebija sie logo tvn24, lekko czerwonawe, pasek informacyjny no i takie jakby odznaczenia od czarnych pasow (tez czerwonawe jakby). Pokazuje to zdjecie zrobione cyfrowka , w chwili gdy ustawilem bialy ekran na tym telewizorze (link do zdjecia na koncu posta). Rozumiem, ze to juz jest wypalony obraz permanentnie (jesli sie myle, to prosze mi to napisac), wiec pytanie mam nastepujace - da sie rozwiazac ten problem lub chociaz zniwelowac skutki tego wypalenia ? Czy opcja "przewijanie" pomoze? Czy istnieje jakikolwiek sens zglaszac ten problem do serwisu? Z gory dziekuje za odpowiedź (odpowiedzi).

Zdjecie (troche slaba jakosc - bialy kolor wyglada jak szary ale widac detale)
h**p://yfrog.com/ndps42b430j

edit:
aha, telewizor mam mniej wiecej od grudnia 2009 roku

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
witam
mozna zniwelowac skutki tego wypalenia np gdy wlaczysz telewizor na "pusty" kanal na ktorym bedzie tylko szum i zaczekaj.jesli nie bedzie poprawy skorzystaj z Pionner Plasma Panel Repair
http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy/9148-pionner-plasma-panel-repair.html
logo tvn 24 jest zbyt jaskrawe, ale sa tez obroncy tego logo, to oczywiscie posiadacze lcd ktorzy sa przekonani ze to dotyczy tylko plazm, ja uwazam ze nie dotyczy tylko plazm.moge nawet wkleic odmowe naprawy gwarancyjnej telewizora lcd z podobnym problemem
http://www.hdtv.com.pl/forum/533654-post3.html
http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy/51966-sprobujmy-wplynac-na-tvn24-i-zmiane-loga-5.html
http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy/33946-logo-stacji-tvp-14.html
gdyby poparcie bylo wieksze to problemu by nie bylo
cytat z tematu logo tvp
kolega jacko.post z 2006 roku .

Jeszcze jedno, gdyby te 4400 przeszło osób co odwiedziło ten temat ,dało poparcie to pewnie problemu by niebyło.
Zamiast pierdzieć w stołki to niech wszyscy się wezmą do roboty.

Problem istnieje i jesli go nie masz to pewnie bedziesz go miał !!!

Ostatnia edycja:

szpala

New member
dzieki za odpowiedz, wczesniej nie bylem swiadom takiego problemu. narazie przejechalem telewizor na jscreenfix (ta kaszą) na 8 godzin i moze poprawa minimalna albo jest tak samo. jeszcze potem sprawdze to od pionnera i dam znac, ale raczej nie licze na poprawe.

szpala

New member
wyslalem chociaz mysle ,ze tu by bardziej pomogla jakas petycja podpisana przez wieksza grupe osob. Jeszcze tutaj jeden screen z obrazu z telewizora : img820.imageshack.us/i/tvn24.jpg/ . Widac tez straszne wypalenie od sygnalu 16:9 tak jakby. Probowalem bialego ekranu na godzine ale bez rezultatow. Mam jakakolwiek szanse na wyrownanie tego wypalenia czy moge sobie to smialo odpuscic i cieszyc sie tvn24 i rozowawym niebem na kazdym kanale ?

EDIT: Aha , rozumiem ze zglaszac tego problemu do serwisu raczej nie ma sensu ? No chyba ze ktos tu mial samsunga z takimi sladami jak u mnie i mu sie to udalo to prosze napisac ;)

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
petycja to dobry pomysl. tylko czy zainteresowanie bedzie duze. jesli ludzie boja sie wyslac list do stacji telewizyjnej. logo to dziecinada.
we francji na niektorych kanalach( okolo 20 kanalow z c+ france) nie ma logo, na tvn 24 przeciez tez nie musi byc logo lub logo jak tvn i nie ma problemu ale trzeba pomyslec.we francji sa ograniczenia wiekowe ale, tylko na poczatku programu i duza przezroczystosc tych znaczkow. dowod na zdjeciach

Attachments

• canal+.jpg
    canal+.jpg
    74,3 KB · Wyś: 90
  • canal+ france 2.jpg
    canal+ france 2.jpg
    77,4 KB · Wyś: 80
  • canal+2.jpg
    canal+2.jpg
    43,2 KB · Wyś: 109
Ostatnia edycja:

szpala

New member
Jak dla mnie to szybciej podpiszą petycję niż sami sformułują treść maila i załączą zdjęcia. A tak w petycji wystarczy ze wpiszą potrzebne dane ewentualnie moga zalaczyc zdjecie jak to u nich wygląda i tyle.
A wracając do mojego panelu to użyłem "przewijania" (cos jak ten fix od pionnera) na noc i już trochę to lepiej wygląda choć wciąż są ślady. Spróbuje jeszcze pare nocy może, byle by mnie rachunek za prąd nie wystraszył ;p

Edit: O , nawet jest portal - petycje.pl , można skorzystać , umieścić link w opodowiednich miejscach, może przykleić dany temat po uzgodnieniu z moderatorem.

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
nie moge tego zrozumiec przeciez tvn24 to prywatna stacja telewizyjna, powinno im zalezec na kazdym telewidzu.jesli problem sie pojawail to mozna go rozwiazac aby w przyszlosci nie bylo juz takiego problemu.
wynika z tego ze najwzniejsze sa wplywy z reklam a telewidz nie ma nic do powiedzenia.
petycje oczywiscie popieram

Ostatnia edycja:
Do góry