Obraz z pc w ramce! HELP!

kyniokynio

New member
Witam,
sytuacja wygląda następująco: TV TX-P42S20E połączony z pc HDMI->HDMI
w karcie graf. i w systemie wszystko poustawiane jednak obraz na tv wyświetlany jest w czarnej ramce o szer. 2-3cm. Początkowo myślałem że wina leży po stronie PC jednak po przetestowaniu różnych sterowników i ustawień zaczynam się zastanawiać czy wina nie leży po stronie TV...sytuacja ma miejsce we wszystkich trybach wyświetlania jak i również zoomach oraz opcjach rozciągania obrazu. Doczytałem się w internecie że można samemu bardziej zaawansowanie dostosować ekran w trybie serwisowym jednak nie mam pojęcia jak do niego wejść ani czy będę potrafił odpowiednio skalibrować wyświetlany obraz na taki bez ramek. Proszę o pomoc.
P O Z D R A W I A M ! ! !

bogaty

New member
Bez reklam
W ustawieniach, później inne ustawienia i tam musi być.W TV ustaw 16:9 bo gdy jest na auto to opcja jest niedostępna.

kyniokynio

New member
W innych ustawieniach mam:
Intelligent Frame Creation
Auto gotowość
Tryb oszcz
16:9 Overscan
Strefa czasowa

i ustawione jest na 16:9

bogaty

New member
Bez reklam
Ja też mam ati radeona i u mnie zawsze jest ok czy to VGA czy HDMI-DVI.Ustawiam natywną TV wyłączam overscan i mam idealnie rozciągnięty obraz.

don111

Banned
grafika ATI RADEON 5750 1GB sterowniki w wersji 10-4
ja mam 4850 i ustawione klonowanie obrazu, żeby mi poszło na pełnym ekranie musiałem zrobić tak w opcjach ATI Catalyst (musisz mieć zainstalowane ATI Catalyst Control Center, nie sam goły sterownik):
"desktop & displays", klikasz prawy myszki na drugiej ikonce monitora (to będzie tv), "configure", "scalling options" - zaznaczasz fajke przy "use the scalling options..." i jedziesz suwakiem na 0% (z underscan na overscan)

no i oprócz tego w tv jak masz ustawione rozciągnięcie obrazu na auto to w menu "ustawienia" musisz ustawić "powierzchnia ekranu" na wyłączone, w zasadzie zrób to najpierw przed ustawieniem opcji w karcie graficznej

Ostatnia edycja:
Do góry