Konferencja Philipsa Warszawa 2012-relacja z prezentacji nowości PFL 6007/7007/8007.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Konferencja Philipsa Warszawa 2012-relacja z prezentacji nowości PFL 007/7007/8007.
Piękno , szyk ,elegancja i jakość !
Konferencja Philipsa Warszawa 2012 - czyli relacja z prezentacji nowej linii telewizorów LCD LED z serii PFL 6007, PFL7007, PFL8007.

019_P1430902.JPG

Dziś (25.06.2012) w siedzibie Philips Polska
budynek_philipsa.JPG

...odbyła się konferencja na której zaprezentowano nowe linie produktowe telewizorów LCD LED serii PFL 6007, PFL 7007, PFL 8007.
Modele na które wiele osób oczekuje z ogromną nadzieją najwyższej jakości, szczególnie po prezentacji i zebraniu wysokich ocen użytkowników na dotychczasowych modelach
serii 4007 i 5007

Serii PFL4007:
Philips-32PFL4007.jpg

Philips 42PFL 4007H/12 - test otwarty. Philips - uwaga wracamy do gry !

Serii PFL 5007/5507 :
001_P1400323.JPG

Philips 40 PFL5507K/12-test otwarty.Ten model powinien być hitem ...

Niewątpliwą ozdobą prezentacji były modelki pokryte (bodypainting) czyli unikalnym roztworem widocznym w świetle UV.
001_P1430791.JPG

002_P1430794.JPG

A ich charakter miał nawiązywać do niezwykłej serii barw nowego systemu Ambilight.

004_P1430887.JPG

Na dowód feria barw zaprezentowana już na konferencji na modelu serii PFL 8007.

003_P1430796.JPG

Konferencja rozpoczęła się punktualnie. A odliczanie przypomina mi odliczanie przed rozpoczęciem meczu podczas trwających Mistrzostw Europy w piłce nożnej organizowanych w Polsce i na Ukrainie.

Trzy, dwa, jeden - start !!!
004_P1430797.JPG

Konferencję przygotowała i prowadziła firma TPVision czyli nowy większościowy właściciel marki Philips.
Konferencję rozpoczął Piotr Herod - człowiek odpowiedzialny na Polskę za wszystkie sprawy związane z multimediami we wszystkich modelach Philipsa i nie tylko. Napisałem nie tylko, bo od dawna wiadomo, że w tej dziedziny jest to wspólny projekt z Sharpem a od kilku dni oficjalnie również z firmą LG.
Nowa platforma firm LG,Sharpa,Philipsa ma skutecznie stawić czoła Apple ?
Mówi się nowy projekt ma być rewolucyjny dla rozwoju multimediów a tylko patrzeć jak inne firmy dołączą do tego grona (podobno jest już kolejna deklaracja dużego gracza czyli Toshiby).

007_P1430801.JPG

O czym będzie konferencja ?
O to pięć kolejnych punktów które będą omawiane.

008_P1430803.JPG

A omawiać je będzie jako pierwsza Agnieszka Rebelska - Marketing Manager TP Vision

009_P1430804.JPG

Czyli po naszemu szefowa marketingu w TPVision

010_P1430805.JPG

Poinformowała nas, że firma w Polsce jest od nie dawna, bo od 2.04.2012 i przedstawiła nową firmę i jej zadania.
Ogólnie jest to - Joint Venture firm TPV i Philipsa.

011_P1430807.JPG

Czym jest TPV - jak na powyższym opisie. Ale jak widać kasę trzymają Japończycy i Chińczycy.
http://translate.google.pl/translate...ed=0CFYQ7gEwAA - Tu więcej informacji korporacyjnych.

014_P1430810.JPG

Dlaczego powstała taka spółka ?
Myślę, że tu są najważniejsze odpowiedzi.

015_P1430811.JPG

Następnie zaprezentowano film o firmie TPV.
Ponieważ jest wiele nieprawdziwych opowieści o firmie postanowiliśmy sprostować je.

Wszystkie telewizory są produkowane w Europie. Laboratoria jak były tak są w Belgii w Brugge:
http://www.philips.be/about/company/...gge/index.page.
Co ma być gwarantem niezwykłej jakości telewizorów Philipsa.
Zresztą w przedstawionych testach już mogliśmy się przekonać o tym.

TPV Technology Limited jest największym na świecie monitorów komputerowych oraz producentem LCD TV . Grupa również dystrybuuje swoje produkty na całym świecie pod własnymi markami AOC oraz Envision i Amarc. W 2009 i 2011 r. Grupa nabyła wyłączną licencję na sprzedaż monitorów firmy Philips globalnie oraz telewizorów w Chinach.
W kwietniu 2012 roku Grupa zawiązała spółkę joint venture ("JV"), TP Vision Philips przejmując jej przedsiębiorstwa telewizyjne. JV zajmuje się projektowaniem, produkcją, dystrybucją, marketingiem i sprzedażą na całym świecie telewizorów Philips z wyjątkiem Chin, Indii, Stanów Zjednoczonych, Kanady, Meksyku i niektórych krajów Ameryki Południowej. JV jest w
70 procentach własnością TPV i w 30 procentach własnością firmy Philips.
TPV jest notowana na giełdach w Hongkongu i Singapurze od października 1999.

018_P1430814.JPG

Firma posiada sześć fabryk w Chinach, jedną w Brazylii i jedną w Polsce.

Polska fabryka mieści się w Gorzowie Wielkopolskim , wybudowana 2008 roku. Rozbudowana o drugą halę o powierzchni 24,3 tysiące metrów kwadratowych . W fabryce pracuje 1200 osób.

A teraz już rozbudowa o trzecią halę o powierzchni 40 tys m2
Fabryka TPV Technology , AOC - Gorzów Wielkopolski
7726.jpg

Informacje dodatkowe

• - obiekt znajduje się na na terenach Kostrzyńsko-Słubickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej
  • - zakład powstał kosztem 40 mln euro
  • - w fabryce powstają monitory LCD, ich produkcja wynosi 10 mln monitorów rocznie
  • - przestrzeń produkcyjna to 22,5 tys. metrów kwadratowych
  • - cała firma na świecie zatrudnia 25,5 tyś osób.
020_P1430817.JPG

A oto wykaz firm dla których TVP produkuje różne podzespoły.

Prezentacja
022_P1430821.JPG

Przechodzimy do prezentacji i zadań stojących przed nowymi telewizorami Philipsa.

005_P1430799.JPG

Prezentację poprowadził Piotr Herod.

Celem nadrzędnym jaki postawił sobie Philips jest zapewnienie konsumentom takich wrażeń i jakości filmów w domu jakie mają wówczas gdy idą do kina.
Żeby zrealizować tą obietnicę firma stawia na trzy filary :
SmartTV
Ambilight
Jakość obrazu

023_P1430822.JPG

Firma wprowadza szeroki asortyment modeli. Najtańsze to seria 3000 , najdroższe to seria 9000.
Tabela prezentuje też najważniejsze elementy wyposażenia. Najważniejsze to takie że w obecnym roku smart tv zaczyna się już od serii 3500.

024_P1430823.JPG

Ale na dzisiejszej prezentacji najważniejsze modele to seria PFL 6000 - pasywne 3D

Całość TU :
http://www.hdtv.com.pl/forum/relacj...-prezentacji-nowosci-pfl-007-7007-8007-a.html

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam,

Brakuje mnie odpowiedzi na moje pytanie , czy firma TPVision - Philips w modelach telewizorów
na 2013 r. wprowadzi takie zmiany konstrukcyjne tak , aby była możliwość nagrywania programów cyfrowych
telewizyjnych bez konieczności połączenia ich telewizorów z Internetem.
Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

moots

New member
Witam,

Brakuje mnie odpowiedzi na moje pytanie , czy firma TPVision - Philips w modelach telewizorów
na 2013 r. wprowadzi takie zmiany konstrukcyjne tak , aby była możliwość nagrywania programów cyfrowych
telewizyjnych bez konieczności połączenia ich telewizorów z Internetem.
Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Czy przypadkiem w nowych modelach na '12 nie ma takiej możliwości? Masz na myśli nagrywanie na HDD z uprzednim zaszyfrowaniem?

Same TV bardzo ciekawie się prezentują. Zastanawiałem się kiedyś nad kupnem Philipsa 6000, kompromis cenowo technologiczny ale chyba w tym roku się przełamię i zakupię coś z przedziału modeli 6000-8000 bo coraz bardziej mi się podobają te produkty. :)

Do góry