Witam wszystkich. Ponieważ jestem na etapie kupna tv 32" (odległość 2m.),który ma służyć do oglądania wszystkiego a więc: serial (żona),film,sport i to wszystko z kablówki UPC + filmy z dvd (30%), udałem się do MM (non idiot) i korzystając z okazji że mieli tam kablówkę poustawiałem wszystkie 32-jki LCD i rzeczonego pg6000 na ten sam program i oglądałem.Sygnał jak to w sklepie był marny.Nie jest źle, bo u mnie jest podobny-pomyślałem sobie
.Oglądałem Eurosport,Tv Polonia,RTL,Vive i stwierdziłem że u mnie w pokoju nie jest za jasno, więc kupię sobie LG32PG6000.Ponieważ zakup nie miał współczynnika WAF (Wife Accept Factor)
,to po paru dniach pojechałem tam znowu i co ujrzałem.Gość z obsługi prezentując "MÓÓÓJ !!!" LG, przełączył go na kanał reklamowy MM a tam jak drut w prawym rogu świeci Eurosport i na dodatek widać było ciemniejsze pasy u góry i na dole ekranu. Jak poszli ,to przełączałem go na różne kanały i zawsze był ten cholerny eurosport i na dodatek kolory na paskach były w innym odcieniu niż na reszcie ekranu.
Stałem tam jak osioł z godzinę i poszedłem do domu.Sam. Z tego powodu mam pytanie: Jeżeli ktoś go użytkuje, to ma podobne efekty? Jak jest z tym wypalaniem loga stacji , bo wszystkie firmy twierdzą że problem jest znikomy. A może "KIKI" ceniony na tym forum testował jakiś model z tej serii PG6000? Na moim sygnale z UPC to na LCD będzie raczej kicha,a trochę mnie wkurzył ten PG6000.Może macie jakiegoś pomysła co wziąć
Jak kogoś wkurzyłem banałami to sorry,ale jestem tu "świeżutki" . Pozdrawiam.