60PFL9607S/12 Philips proszę o pomoc

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Model 60" ma też mały efekt halo , ale ja sam się przymierzam do niego.
Efekt halo wcale mi nie przeszkadza.

accu

New member
Bez reklam
Model 60" ma też mały efekt halo , ale ja sam się przymierzam do niego.
Efekt halo wcale mi nie przeszkadza.

Witam,
Zgadzam się , nie jest to przypadłość uciążliwa , chyba że ogląda się program pod dużym kątem ,
ale rzadko to się zdarza . Co roku firma Philips coraz bardziej minimalizuje występowanie tego efektu
w 2D , natomiast w 3D efekt ten jednak występuje.

Pozdrawiam ,)
accu

play007

New member
Bez reklam
Tyle ustawiales, tyle marudziles a wystarczylo tylko zmniejszyc jasnosc i juz jest bosko ????:)
Lolek

Też Lolek uważam że to nie do wiary.Poziom jasności można ustawić po 5 minutach obcowania z tv a nie po tylu dniach.Nadal uważam że ten post to prowokacja by próbować bezpodstawnie krytykować najlepsze produkty firmy Philips.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kolego jeżeli uważasz, że nie mam tego TV to zapraszam do mnie do domu. Ale jak go zobaczysz to stawiasz piwo. A wracając do tematu to opcja jasności w automatycznych ustawieniach jest na 50 i w dodatku w ostatnim wierszu poleceń menu rozwijanego telewizora więc nie przyszło mi do głowy, że ustawienie na 50 trzeba jeszcze zmniejszać. Dopiero jak porównałem z 46 to tam mam ustawione na 35.

play007

New member
Bez reklam
Kolego jeżeli uważasz, że nie mam tego TV to zapraszam do mnie do domu. Ale jak go zobaczysz to stawiasz piwo. A wracając do tematu to opcja jasności w automatycznych ustawieniach jest na 50 i w dodatku w ostatnim wierszu poleceń menu rozwijanego telewizora więc nie przyszło mi do głowy, że ustawienie na 50 trzeba jeszcze zmniejszać. Dopiero jak porównałem z 46 to tam mam ustawione na 35.

Piwo Ci chętnie postawię.A jasność u mnie jest ustawiona na 55.Nie sądzę że ten jeden parametr zaważyć może na dobrej lub złej jakości obrazu.Dla mnie to bzdura.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem, nie jestem fachowcem - ale jak zmniejszyłem to obraz zdecydowanie się poprawił i tak jak wcześniej napisałem skopiowałem ustawienia z 46. Te dwie sprawy zdecydowały.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Przy wartości jasności na 35 to przecież nie widać szczegółów , kontrast chyba masz ustawiony na wartość 100 -dyzio4 . Coś moim skromnym zdaniem jest nie tak z podaną wartością jasności , wydaje mnie
się że wartość jasności od 45 jest minimalna , aby widzieć szczegóły , a kontrast wartość minimum w przedziale od 60 do 75 .
Ale oczywiście nie kwestionuję , że sobie ustawiłeś wartość parametru obrazu - jasność na 35 .Masz
"sokole oko" .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
No tak kontrast mam na 95 a jasność na 35. Lubię tak oglądać, wtedy czerń jest bardzo mocna. Ale to chyba już sprawa osobistych preferencji. Co ciekawe po aktualizacji oprogramowania zniknęły suwaki do zielonego, czerwonego i niebieskiego. Philips to ograniczył tylko nie wiem z jakiego powodu?

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
I jeszcze jedno, chcę do tego dokupić: DENON AVR-1713 + DBT-1713UD + Roth Audio Oli 402 Zestaw kolumn 5.1 - co myślicie? Oby mnie żona z domu nie wyrzuciła jak przywiozę tyle pudeł do salonu :)

accu

New member
Bez reklam
No tak kontrast mam na 95 a jasność na 35. Lubię tak oglądać, wtedy czerń jest bardzo mocna. Ale to chyba już sprawa osobistych preferencji. Co ciekawe po aktualizacji oprogramowania zniknęły suwaki do zielonego, czerwonego i niebieskiego. Philips to ograniczył tylko nie wiem z jakiego powodu?
Witam uprzejmie ,

Wydaje mnie się to niemożliwe .
Po prostu masz nieaktywną opcję :eek:dcienia personalnego . Masz przecież opcje odcienia : Normalny , Ciepły ,
Zimny , Własne.
Proszę wybrać :Własne , wtedy uaktywni się opcja :Odcień personalny , w którym są wtedy dostępne
suwaki do ustawień poszczególnych wartości kolorów czerwonego , zielonego , niebieskiego .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie mam pojęcia jak to zrobić, konsolę wyniosłem na poddasze bo tylko córka używa ale mogę popróbować. Tylko, że nie mam żadnej gry 3D.

Do góry