Model 60" ma też mały efekt halo , ale ja sam się przymierzam do niego.
Efekt halo wcale mi nie przeszkadza.
Wreszcie ustawiłem, problem tkwił z zbyt dużej jasności - teraz jest pięknie![]()
Wreszcie ustawiłem, problem tkwił z zbyt dużej jasności - teraz jest pięknie![]()
Tyle ustawiales, tyle marudziles a wystarczylo tylko zmniejszyc jasnosc i juz jest bosko ????![]()
Lolek
Kolego jeżeli uważasz, że nie mam tego TV to zapraszam do mnie do domu. Ale jak go zobaczysz to stawiasz piwo. A wracając do tematu to opcja jasności w automatycznych ustawieniach jest na 50 i w dodatku w ostatnim wierszu poleceń menu rozwijanego telewizora więc nie przyszło mi do głowy, że ustawienie na 50 trzeba jeszcze zmniejszać. Dopiero jak porównałem z 46 to tam mam ustawione na 35.
Nie wiem, nie jestem fachowcem - ale jak zmniejszyłem to obraz zdecydowanie się poprawił i tak jak wcześniej napisałem skopiowałem ustawienia z 46. Te dwie sprawy zdecydowały.
Witam uprzejmie ,No tak kontrast mam na 95 a jasność na 35. Lubię tak oglądać, wtedy czerń jest bardzo mocna. Ale to chyba już sprawa osobistych preferencji. Co ciekawe po aktualizacji oprogramowania zniknęły suwaki do zielonego, czerwonego i niebieskiego. Philips to ograniczył tylko nie wiem z jakiego powodu?