dpolkowski
New member
Witam.
Mam pytanie odnośnie wyboru kina. Pokój, a właściwie jego część wygląda jak na rysunku poniżej. W prawym, górnym rogu - kominek. Z lewej strony, za filarem otwarta przestrzeń jadalnia oraz kuchnia.
Zastanawiam się czy nie jest przesadą kupować "pełnowymiarowego" zestawu. Zestaw używany byłby do filmów i do muzyki (raczej jako tło do krzątania się po domu) 50/50. Nie jestem audiofilem, dotychczas słuchałem muzyki/radia poprzez telewizor Panasonica (TX-L42D25).
Moim faworytem są: Onkyo TX-SR608 + Jamo S 506 HCS3 (na razie bez suba).
Moje wątpliwości:
Daniel
Mam pytanie odnośnie wyboru kina. Pokój, a właściwie jego część wygląda jak na rysunku poniżej. W prawym, górnym rogu - kominek. Z lewej strony, za filarem otwarta przestrzeń jadalnia oraz kuchnia.
Zastanawiam się czy nie jest przesadą kupować "pełnowymiarowego" zestawu. Zestaw używany byłby do filmów i do muzyki (raczej jako tło do krzątania się po domu) 50/50. Nie jestem audiofilem, dotychczas słuchałem muzyki/radia poprzez telewizor Panasonica (TX-L42D25).
Moim faworytem są: Onkyo TX-SR608 + Jamo S 506 HCS3 (na razie bez suba).

Moje wątpliwości:
Czy taki zestaw nie jest za "duży" do pokoju?
Przy kominku w zimie jest trochę ciepło, czy to w jakiś sposób może uszkodzić kolumnę?
Czy nie lepiej kupić, np.: HARMAN KARDON HKTS 30, podniesie to cenę zestawu, ale będzie już sub.
Jak Harman sprawdzi się jako zestaw do muzyki?
Daniel
Ostatnia edycja: