Nie wydaje mi się, że Ustawa Ci w tym pomoże.Witam serdecznie
Czy można się powołać na podstawie niezgodności towaru z umową na ten fakt? TV niestety powystawowy, kupiony co prawda dużo taniej niż jego cena rynkowa niestety jednak po przegraniu dużej ilości godzin wypalenia nie znikają i póki mam gwarancję chciałbym coś z tym jeszcze zrobić.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
Witam.
Posiadam plazmę panasonica 50G30 zakupioną w 2011 i tez po kilku tygodniach zaczęły pojawiać się powidoki.Znajomy poradził mi ,żeby wyjmować wtyczkę zasilania z gniazdka na noc.I od tej pory nie mam problemów z powidokami.
Koledze nie chodzi o powidoki tylko trwałe wypalenia.Powidoki sa ale to taka technologia i trzeba z tym zyc nie przeszkadzaja ale sa w st 60 ja mam
Nie wydaje mi się, że Ustawa Ci w tym pomoże.
W instrukcji obsługi są wyraźne ostrzeżenia przed tym faktem.
Ty możesz mieć inną sytuację. Kiedy kupiłeś ten TV?
Czy kupując go dostałeś od sprzedawcy informację, że ma wypalenia?
To nic na podstawie niezgodności towaru z umową nie załatwisz.Napisałem na stronie Panasonica w zakładce kontakt o istniejącym problemie i wyrażono chęć zgłoszenia sprzętu do naprawy.
TV kupiłem w zeszłym roku, mógł to być listopad, może październik, niestety w sklepie nie zauważyłem niczego niepokojącego, po przyjeździe do domu jednak dało się to we znaki. Z tym że sądziłem ze długi czas pracy znieweluje ten efekt, wielokrotnie włączałem przesuwający się pas czy też szum jednak bez pożądanego efektu.
Od sprzedawcy nie uzyskałem takiej informacji o trwałych wypaleniach.
Jesteś pewien że w przypadku Panasa to zadziała? Zwłaszcza w sytuacji gdy kolega domaga się usunięcia usterki, która jasno i wyraźnie nie podlega gwarancji. I był o takiej możliwości poinformowany przy zakupie?Pisz prywatny list netowy (z kopią do japońskiej centrali - oddział europejski bardzo się boi reakcji japońskiej centrali) o tym jak zamierzasz upublicznić problem na światowych forach.
Koniecznie podaj dokładne namiary na serwis w Polsce.
Oni się tylko tego bardzo boją.
Chyba PANASONIC dawno zlikwidował polski oddział z braku kasy na bizantyńskie honoraria.
AVSforum lub bardziej euro wersja AVforum.
Załóż własny wątek i go pobudzaj ...
Jeżeli znacie inne , globalne fora to napiszcie.