W każdym razie i tak mi się podoba. Dla oka super zdjęcia, a dla ucha... to tylko Twoje ucho i tylko Tobie ma pasować

Dzięki
O pilocie wiedziałem już podczas montażu

. Dodatkowo można sobie strzelić nie jeden kolorek a np. 3 lub 5 i regulować kolorami, jasnościami czy w rytm muzy i tak dalej. Jednak stwierdziłem, że na razie będzie bez pilota, a ze względu na układy modułowe można sobie robić co tylko się podoba
Co do H, to rzeczywiście wczoraj znalazłem info, iż fronty powinny wisieć na wysokości ucha (chyba, że są to głośniki tunelowe, takie jak w kinie to wtedy nie muszą) najlepiej natomiast surround'y powinny być skierowane do siebie na wysokości około 2 mb. Podobno wtedy jest najlepszy efekt.
Co do "czołgania się po trawie", to jeśli głośniki będą na wysokości ucha to lecący samolot "nad nami" będzie słychać jak by był na naszej wysokości - ale pewnie w teorii masz rację, to fakt :blagam:. Raczej opisują, że fronty powinny być właśnie na wysokości ucha. Sprawdzimy

Jeśli kino gra głośniej to uzyskany efekt pomimo wszystko jest

. Każdy musi w sumie ustawić dźwięki tak naprawdę pod siebie, bo każdy inaczej słyszy. Znam kolesia, który mówi uparcie iż słyszy infradźwięki na poziomie 15-18 Hz czy wyższe progowe górne czyli ultradźwięki. Zrobiłem więc mały test i zapuściłem "w ukryciu" takie dźwięki i niestety brak było jego reakcji. Więc trzeba samemu sobie wykombinować co jest dla nas najlepsze

. Pzdro dla was.