TV 75" - 85" w cenie ok 10tys.

danon198901

New member
Cześć,

przymierzam się do zmiany telewizora. W kręgu moich zainteresowań jest rozmiar min 75", a max 85". Cenę podałem do 10tys, jeśli jednak nie ma sensu przepłacać to wiadomo, że skusił bym się na tańszą opcję. Jeśli jest jednak jakiś wybór, który kosztuje np. 12tys, ale będzie zupełnie w innej lidze to też jestem w stanie dołożyć. Poniżej skrót, który może pomóc:

• głównie do filmów/bajek,
  • gramy również na konsoli, więc dobrze by było, bo input lag był zminimalizowany,
  • odległość telewizora od kanapy z której oglądamy to ok 4,5-5m,
  • salon bardzo dobrze doświetlony przez światło dzienne (duże przeszklenie od prawej strony),

Dużo czytałem i mam lekki mętlik w głowie. Z tego co wyczytałem to jeśli chodzi o 75" warto myśleć o TV OLED ze względu na żywe kolory itp, ale minusem będzie gorsza jakość w pomieszczeniu, gdzie jest dużo światła (refleksy na matrycy). Jeśli chodzi o większe TV to OLED wypada z rachuby, gdyż jego ceny drastycznie wzrastają, a ja nie mam ochoty przepłacać - szukam najlepszego współczynnika jakości do ceny, a nie najlepszego TV. Poza tym z tego co czytałem w jasnym pokoju lepiej zachowuje się Mini-LED/Neo-QLED, a czy jakość tych matryc jest dużo gorsza od OLED - tak subiektywnie?

Po wszystkich "wypocinach" które wyczytałem, zainteresowałem się modelem SAMSUNG QE85QN85D - niestety jest to model zeszłoroczny, którego już praktycznie nie ma. Nie mniej jednak jest jego młodszy brat (QE85QN85F) i z tego co widzę to zwiększona została tu konsumpcja prądu i OS, a tak poza tym nie uległo zmianie wiele.

Czy są to modele godne polecenia? Czy macie inne propozycje? Ciekaw jestem waszych propozycji i z góry dziękuję

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie oczekiwania masz extra modele :
- mini led 85C9k za 10.500 zł
oraz
  • Oled tv 83S905 za 11.999 zł
  • Oled TV 83C54 za 14.999 zł

I faktycznie najlepiej brać 98" mini led - 98C855 za 12.999 zł

Kiedy planujesz zakup ?

Do góry