Telewizor SAMSUNG QE75QN77F 75" NEO QLED + Głośniki LOGITECH Z906 5.1

mati504

New member
Dzień dobry,

Czytałem, że ostatnio nowe telewizory mają problemy z podłączeniem głośników kablem optycznym (niby chodzi o jakieś kodeki). Posiadam półroczne logitechy jak w tytule. Z moim starym LG 49UH603V działają wyśmienicie właśnie przy podłączeniu kablem optycznym. Czy ktoś może posiada ten tv lub jest w stanie coś powiedzieć? Ewentualnie doradzić jakiś 75 calowy który podłączę bez problemu?

Marlo

Active member
Od QN77F trzymać się z daleka, Mini LED z krawędziowym podświetleniem i
pasmowym przyciemnianiem to najgorsze co może być, LG też wypuścił nowy
model Mini LED z takim podświetleniem.

mati504

New member
1. 5-7 tyś
2. Odległość to 3-4m

W sumie na jakości obrazu i na tym żebym mógł ten dźwięk przekazać na wspomniane głośniki poprzez kabel optyczny

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To ja sięgałbym po bardzo dobry do tych potrzeb , sprawdzony mini led 75C855 za 6299 zł
I masz dodatkowo z pakietem gratisów o wartości 500 zł .

A i kiedy planujesz zakup ?

Ostatnia edycja:

mati504

New member
Podłącze ale czy będą działały. To jest główny problem, że podobno z Samsungiem współpracuje tylko Samsung itp. bo chodzi o jakieś kodeki niby

mati504

New member
Nie dość że wyczytałem to w opiniach na jednym z portali, to z rozmawiając w w pewnym sklepie również dowiedziałem się od sprzedającego że było parę zgłoszeń typu: ktoś kupił nowy tv, ma swoje kino domowe i chciał je podłączyć kablem optycznym i tu klops. Dźwięk i z TV i z głośników obniżonej jakości, w ogóle brak dźwięku z głośników. Podobno odpowiedź Samsunga była taka, że produkty na pewno są kompatybilne z produktami Samsunga i tyle...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale Ty masz .... Głośniki LOGITECH Z906 5.1 - TAK ???
One współpracują z każdym telewizorem.

mati504

New member
Tak, takie mam głośniki. Czyli powyższe problemy dotyczą raczej bardziej zaawansowanego nagłośnienia z amplitunerem? Ktoś na jakimś forum napisał, że może być problem z kodekami i dlatego nie działa dźwięk. Ja mam podłączenie prosto od tv do subwoofera

Do góry