TCL prezentuje nową serię telewizorów na rok 2025. Nowy 115" kosztuje teraz znacznie mniej.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Panowie spać nie mogę! Pomocy!

Jako że 85 nie wchodzi w grę ze względów czysto małżeńskich postawiłem się w sytuacji z której nie potrafię wybrnąć sam więc szukam porady, kopa w dupe? 😜

TCL 75c9 za 2120€ od Kiki + przywóz do Irlandii za 75€ TV nie ubezpieczony
LG 77G4 za 3100€ na miejscu z 6 letnią gwarancją + firestick 86€ dla tivimate 😊

Poradźcie proszę. Czy warto mi dokładać ten 1k€ kiedy 64c825 obraz mi naprawdę odpowiada?
Zachwyciłem się też G4 ale nie puszczałem tam polskiej TV z tivimate 😜

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zdania będą podzielone, w zależności od tego kto co lubi i jak wykorzystuje tv na co dzień ; )
Z tych dwóch ja osobiście wziąłbym C9, do tego 1000€ w kieszeni.
W idealnym świecie, brałbym G4

Nastepny film, w którym w jednym szeregu stawiane są QM8K i C8K
Nie chodzi tu o sam film, bo to unboxing, a wstawianie w tytułach różnych tv.

Kiki, jak to jest w końcu? QM8K to jest odpowiednik 1:1 C9, czy jeszcze inny model?

Ostatnia edycja:

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na moje oko qm8k i c8k to dwa różne tv 😉
Chociażby fakt że w qm8k są dwa usb (2.0 i 3.0) stanowi o tym że mają różne płyty główne? Co jeszcze dali amerykańcom lepszego? Uj wie 😕 Konkretnych testów nie uświadczysz niestety..
Zobaczę film który podlinkowałeś 😊

mareck

New member
@mareck jak tam sprawuje się TCL C8K?
Jakieś nowe przemyślenia?

Nadal b. zadowolony. W międzyczasie przyszło oficjalne update do v513. Uwagi: nie wiem czemu czasami jasność skacze na 100% (zarówno na starym jak i nowym firmware), muszę pobawić się z opcjami, oraz baterie w pilocie właśnie się wyczerpały, nie wiem czy to kwestia pilota (podświetlenie), czy jakości baterii które przyszły z TV.

phoenix_me

Active member
Jako że 85 nie wchodzi w grę ze względów czysto małżeńskich
Hmm, skoro jest miejsce to dziwi mnie ta upartość względów czysto małżeńskich. Może masz złe podejście? :p

TCL 75c9 za 2120€ od Kiki + przywóz do Irlandii za 75€ TV nie ubezpieczony
LG 77G4 za 3100€ na miejscu z 6 letnią gwarancją + firestick 86€ dla tivimate 😊

Gdyby nie ta 6 letnia gwarancja to sprawa byłaby prostsza. Chyba jednak poszedłbym w G4. Ten dodatkowy 1000 EUR rozłoży się na conajmniej 6 lat.
U nas na serię G jest 5 lat gwarancji.

Na moje oko qm8k i c8k to dwa różne tv 😉

No właśnie. Bo recenzje QM8K mi się podobają. Porównania obu nie uświadczysz. Więc jak to w końcu jest? Może trzeba by napisać do TCL.

C8K dzięki TSR ma bardziej wydajne przetwarzanie obrazu.

I bądź tu mądry. Niektórzy piszą, że CM8K jest lepszy, a Ty piszesz, że C8K jest lepszy?

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Razi (oślepia) ją 65 że już jest duży.
Twierdzi że większego nie zniesie 😜
A ja takiego samego rozmiaru nie kupię więc pójdę na kompromis (75) i zostawię sobie 85 na za kilka lat kiedy znów będę zmieniał..

Nie wiem gdzie przelać kasę. Tu na miejscu czy do kiki.
55-45 dla c9 w tej chwili tylko ze względu na otwarty system. Jestem pewien że obraz w c9 da efekt wow 😉

Do góry