Mam słaby model do 4k???? A co go różnić (nie licząc Hz) od pus6561???Bo Ty masz słaby model do 4K, Ci co mają dobre modele są zachwyceni.
A treści to rzecz gustu.
Osobiście Marco Polo w 4K - extra !
Też tak uwazamI dokładnie to jest sedno sprawy rozmiar tv to podstawa a nie 4 k
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Tu wielkość akurat ma najwięcej do rzeczy.
Jak tą przepaść można zobaczyć i gdzie ,a przede wszystkim na czym ? Bo oglądając te same materiały na TV 4K i FHD , które nie stoją obok siebie to możemy pogdybać .A powtarzanie bełkotu marketingowego producentów nic nie wnosi .
Miałem okazję u siebie i u znajomego porównać jednocześnie 4K z FHD i przy odległości 3m praktycznie brak różnicy .Ja porównywałem 55PUS 6561 z plazmą Panasonica 42'' (model z niższych serii). U kolegi wieszaliśmy SONY KD75XD8505 ,wymieniał Samsunga UE5 5H6400 . Wnioski mam takie - dema wyglądają super na wszystkich TV .Największe wrażenie robi rozmiar TV , później dopiero zauważa się inne rzeczy .Dodatkowo żeby widzieć tą przepaść w jakości, to chyba trzeba siedzieć z głową w TV bo jak sofa jest powiedzmy 3-4 m to raczej ciężko wypatrzeć tą różnicę .
Dlatego ja po zwrocie 55PUS6561 jestem mega zadowolony z FHD ale 60 " (wydawał się duży przez tydzień).A istotna informacja to testowaliśmy właśnie na darmowym Netflixie .
loldokładnie tak zrób. Jak się przysadzą to w dwa tygodnie obejrzą wszystko dostępne w 4k ,więc nie będzie potrzeby przedłużania i płacenia. A jak bardzo będzie im zależało to na yt znajdą wiele demówek bądź filmików ważkiej treści. A jeśli nadal im będzie mało - zawsze mogą wyprowadzić się do włoch i podziwiać kanał w obcym języku.
Pamiętam Twoje wpisy zanim kupowałem swojego tv.2015 rok i twierdziles,że nie ma sensu kupować 4k bo to przemijajaca technologia,która bedzie bardzo krótko.Więc lepiej poczekać na 8k bo ona jest docelowa.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja też mam dokładnie ten sam model i wielkość Samsunga również jestem z niego mega zadowolony a służy mi już ok 9lat. Najciekawsze jest to że dopiero jakieś 3mce temu dowiedziałem się że ma 100hz Kupując go kiedyś nawet nie zwracałem uwagę na taki parametr bo i pewnie w większości TV te 100hz było.8lat temu kupiłem samsunga 40 b650 fullhd do dzis działa i ma obraz dobry calkiem przyjemnie sie oglada ale kupowanie kolejnego fullhd było by krokiem w tył i tyle w temacie.