Smart Hub - Youtube i DLNA

mf11

New member
Witam.
Planuje zakup telewizora Samsung UE40D5500
Mam pytanie odnoście technologi Smart Hub. z tego co wiem można (po podłączeniu do internetu) korzystać z serwisu youtube poprzez specjalną aplikację (ponieważ w tym modelu nie ma opcji przeglądarki internetowej). Czy da się wyszukiwać normalnie filmy tak jak na "zwykłej" youtubie? (W tym sensie że mam jakieś pole do wpisywania tekstu) Czy tylko przeglądać jakieś listy filmów bez możliwości wyszukiwania.

I drugie pytanie

Czy gdy jestem połączony z internetem (kablowo lub bezprzewodowo) przez router, to mogę przesyłać zdjęcia przez DLNA? Chodzi mi o to czy na komputerze (który jest również podłączony do tej samej sieci) wystarczy zainstalować program "Samsung PC Share Manager" i zacząć rozsyłać (udostępniać), czy trzeba mieć jakiś specjalny komputer.

Pozdrawiam

duber

Member
tak masz pole do wpisywania adresu na yutube,bezproblemowo wszystkie filmiki ogladasz
jesli ma windowsa 7 na kompie nie instaluj zadnego programu samsunga.poprostu klikniesz prawym przycskiem myszy na filmie i dajesz na odtwarzaj do-i masz nazwe tv i potwierdzasz.obraz jest wyswietlany na tv czy to zdjecia czy to film

wszystko po wifi

zrzut ekranu kompa

Ostatnia edycja:

mf11

New member
Wielkie dzięki:)

A mógłbyś mi jeszcze zrobić zdjęcie jak wygląda okno youtube (w tv)?

Ostatnia edycja:

mf11

New member
Aha i jeszcze jedno pytanko. Czy próbowałeś z tym udostępnianiem plików przez kabel lan. Bo sprzedawca w sklepie powiedział że też się da. Czy to prawda / możliwe ?

duber

Member
telewizor mam podlaczony kablem do rutera wifi bo nie chce mi sie placic za adapter 200zl.a komp -ruter po wifi. mialem pozyczony adapter wifi i smiga bezproblemowo tez.
czyli nie ma problemu przez kabel,jak widac

Ostatnia edycja:

martaban11

New member
Samsung ue32es6100

Witam mam pytanie odnosnie Samsunga UE32ES6100 albowiem po podłączeniu do internetu przez WI-Fi pokazuje normalnie ze jest siec wykryta, łączy sie, jest internet, wchodzą wszystkie aplikacje ale jak chce wejsc na przeglądarke internetową to obraz staje się ciemny na srodku kolko i sie laduje bez konca a w efekcie nic sie nie wyswietla..czy ktos moze mi powiedziec co w takiej sytuacji mam zrobic?

Do góry