potrzebuję odtwarzacz min. na kilka lat aby był na czasie i mieć spokój (...) i najważniejsze które urządzenie wg Was ma najlepsze wbudowane wifi - mam ruter oddalony od pokoju z TV o 3 ściany
bardzo dziękuję za podpowiedz - zainteresowałem się Zidoo x9s szczególnie z uwagi na cenę ...
w innym wątku kol. Coobah poleca odtwarzacz o zbliżonych parametrach i tańszy o ok 30$ Beelink SEA I - tylko jest małe ale nie ma on jak Zidoo zewnętrznych anten wifi - i pytanie czy takie anteny zewnętrzne są "mocniejsze" niż te wbudowane w urządzeniu - jak to się ma w praktyce - jeśli ktoś z uwagi na oddalenie od rutera potrzebuje dobrego wifi w box TV ? Mam jeszcze pytanie czy te urządzenia odtworzą spokojnie po wifi materiały np. z You Tube w hd czy lepiej net po kablu od razu ciągnąć ...
bardzo dziękuję za podpowiedz - zainteresowałem się Zidoo x9s szczególnie z uwagi na cenę ...
w innym wątku kol. Coobah poleca odtwarzacz o zbliżonych parametrach i tańszy o ok 30$ Beelink
u mnie jest dom po remoncie i przez wifi raczej bym wolał sygnał puścić - w ostateczności jak będzie cięło obraz to będę robił demolkę i kabel pociągnę - reasumując w mojej sytuacji kupić lepiej Zidoo z zewnętrznymi antenami czy tańszy Beelink z wbudowanymi - czy nie ma różnicy ???
Na pewno zewnętrze anteny są plusem, ale nie bez znaczenia jest też zastosowany układ Wi-Fi. Zidoo ma jednak lepszy.
A co do prucia ścian... Jeżeli masz w miarę nową sieć elektryczną w domu to warto pomyśleć o internet over power lines. Zdarzyło mi się w ubiegłym roku testować dwa takie zestawy i działały perfekcyjnie.
Tutaj masz pewien wybór, ale na naszym rynku możesz znaleźć coś przyzwoitego i tańszego.
https://www.cnet.com/topics/networking/best-networking-devices/power-line-adapters/
ethernet over power jest do dupy niestety mam nową instalację, dobra miedź i się nie sprawdziło.
i na marginesie prosiłem kolegów o porównanie tv box - Zidoo x9s do Beelink SEA I tańszy o ok 30 $ -
oba są na tym samym procku - chodzi mi o to który ma lepsze parametry (w tym wbudowane wifi) wsparcie producenta i użytkowników oraz funkcjonalność w codziennym użytkowaniu - proszę o radę który odtwarzacz wybrać ...
na znanym portalu aukcyjnym są niedrogie transmitery używane o przepustowości do 200 Mbps - czy to wystarczy do odtwarzania materiałów HD z tv box na androidzie?
Może HiMedia Q3 Quad sam się zastanawiam nad jego kupnem po specyfikacji widać że to nowoczesna maszyna procesor na 4 rdzeniach ,grafika na 8 rdzeniach ,obsłuży również 4K ,system Android 4.4 ,wbudowana przeglądarka ,obsługa gier 2D/3D,obsługuje dużo formatów audio-video ,cena też zachęcająca ok.370zł
Asus Oplay odtwarza Dolby True HD. DTS HD juz niestety nie. Sa nowsze formaty dzwieku, Dolby Atmos, DTS X, Auro.