Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Masz napisy do Maszyny?
No jasne :wink:
A tak bardziej serio,to jakiś CAM z CDA.

Teraz to serce się kraje.
Pirek ...ale Ty jako pierwszy hakier na forumie,przyznaj się ,na ile magnetowidów zgrywałeś kasety w czasach ich popularności? 🤪
Na tyle,ile było wolnych gniazdek :grin:
Ostatnio odgrzebałem magnetowid Philipsa i 14" CRT Philipsa u śp. ojca.
Ciekawe,czy da radę coś tam jeszcze obejrzeć ?

Gibson Les Paul

Well-known member
Na tyle,ile było wolnych gniazdek :grin:
To chyba Twój patent? :ROFLMAO:
524290680_1317007927091905_7764013523178457190_n.jpg

Ostatnio odgrzebałem magnetowid Philipsa i 14" CRT Philipsa u śp. ojca.
Ciekawe,czy da radę coś tam jeszcze obejrzeć ?
Ale najpierw przegrać.:razz:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z tym magnetowidem, to odpal. Ja ostatnio sprzedawałem "wideo" Soniaka z gałeczką - codziennie śliniłem się do niego patrząc przez szybe w sklepie idąc do pracy za granicą.
W końcu kupiłem i radość była większa, jak wszystkie obecne sprzęty razem wzięte. Coś pięknego, no, ale poszedł z bólem do żyda ; )
Jak się okazało, bo dzwoniło kilku pasjonatów, to po jednej pół godzinnej rozmowie okazało się, że obecnie jest sporo pasjonatów takich sprzętów.

Ideałem dzisiaj by było połączyć właśnie z jakimś CRT, do tego Commando z trzeciej kopii i klimat murowany ; ) Żadne hadejery i inne 4 KA nie zrobią takiego klimatu.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ideałem dzisiaj by było połączyć właśnie z jakimś CRT, do tego Commando z trzeciej kopii i klimat murowany ; )
Szukałem na EN,ale tam większość to fikołki z VHS,np. z młodym Escobarem ;)
Coś tam mają na Chomiku,no,ale to tylko namiastka klimatu.

Podobna mina do tej ze Lśnienia ;)
1000004271.jpg

Gibson Les Paul

Well-known member

bramowicz1

Active member
Bez reklam
Z tym magnetowidem, to odpal. Ja ostatnio sprzedawałem "wideo" Soniaka z gałeczką - codziennie śliniłem się do niego patrząc przez szybe w sklepie idąc do pracy za granicą.
W końcu kupiłem i radość była większa, jak wszystkie obecne sprzęty razem wzięte. Coś pięknego, no, ale poszedł z bólem do żyda ; )
Jak się okazało, bo dzwoniło kilku pasjonatów, to po jednej pół godzinnej rozmowie okazało się, że obecnie jest sporo pasjonatów takich sprzętów.

Ideałem dzisiaj by było połączyć właśnie z jakimś CRT, do tego Commando z trzeciej kopii i klimat murowany ; ) Żadne hadejery i inne 4 KA nie zrobią takiego klimatu.
Ano są pasjonaci. Kiedyś moich rodziców nie było stać na wypasione Wideo.
A ja teraz wariat kupiłem sześcio-głowicowy w stanie kolekcjonerskim za niemałe pieniądzę.
Mówię za niemałe bo ktoś z boku patrząc mógłby powiedzieć po..ebało go.. za VHS dać 600 zł.
Ale frajdę miałem bo gdy włączyłem Uniwersalnego żołnierza to obraz jak z DVD.
Apropo kaset to ceny niektórych wydań kolekcjonerskich dochodzą do kilku tysięcy. Zwłaszcza kino klasy B.
A jeśli chodzi o Video to coraz trudniej znaleźć już sprawny. Czasami żałuję, że jeden sprzedałem. I to niedrogo bo za dwie stówki biorąc pod uwagę, że w pełni sprawny cztero-głowicowy i równie w dobrym stanie. Z ciekawości zapytam: jaki sprzedałes i za ile?

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ano taki, ostatnio jakoś. Jeszcze zakurzony na zdjęciu. Przeleżał lata. Wówczas wrażenie robiło Hi-Fi Stereo, Trilogic itd.
Kiedyś mocno siedziałem w tych sprzętach, godzinami w zagranicznych księgarniach i oglądanie/czytanie o sprzętach audio/video.
Panasonic miał też fajne kultowe wideo z klapką, w ogóle jak to kiedyś wyglądało. Wyświetlacze na pilotach, rozbudowane, pełne przycisków i magii.
Wychodziły też Combo z Hi8 i VHS w jednym, sporo tego było.

1000042600.jpg

bramowicz1

Active member
Bez reklam
Ano taki, ostatnio jakoś. Jeszcze zakurzony na zdjęciu. Przeleżał lata. Wówczas wrażenie robiło Hi-Fi Stereo, Trilogic itd.
Kiedyś mocno siedziałem w tych sprzętach, godzinami w zagranicznych księgarniach i oglądanie/czytanie o sprzętach audio/video.
Panasonic miał też fajne kultowe wideo z klapką, w ogóle jak to kiedyś wyglądało. Wyświetlacze na pilotach, rozbudowane, pełne przycisków i magii.
Wychodziły też Combo z Hi8 i VHS w jednym, sporo tego było.

View attachment 28301
Ten Panasonic to było marzenie. Nie pamiętam nazwy modelu ale gdzieś widziałem i to w niezbyt dobrym stanie za 2 tys. Te montażowe też ceny z kosmosu.

Do góry