LG oled 77G1

Pihexur

Member
Witam. Sprzedam 3 letni telewizor który w tym roku miał wymieniony panel na zupełnie nowy. Post jest trochę też podglądowy gdyż myślałem o kwocie 7 tys. Chętnie wysłucham opinii w tej kwestii

Supernorby

New member
Trochę stary model jak za tą cenę, szczególnie jak na OLEDa.
Wymieniona matryca , to spoko , ale to już ingerencja w TV i raczej będzie ludzi odstraszać niż przyciągać.
Za 7 999 zł można kupić nowego z gwarancją LGB33LA 77'' (Dolby Atmos, Dolby Vison, HDMI 2.1)
Myślę, że jakbym miał kupić taki telewizor, to powinien być w cenie mniej więcej nowego 55'' OLEDa
ze średniej półki czyli maks. ok. 5 000 zł a najlepiej jakby była "4" z przodu.
i nie ma znaczenia ile za niego dałes w 2021. Takie są realia :)
Mnie jedynie przekątna mogłąby przekonać to zakupu tego TV.
Sam niedawno kupiłem nowego Samsunga 77S90C za 9 499 zł.
Jeszcze w kwietniu/maju kosztował 12 999 zł.
Nie dokupiłem do niego kompletnie żadnej gwarancji oprócz standardowych 2 lat.
Zdaję sobie sprawę, że jak padnie, wypali się albo coś z tych rzeczy to 9,5k poleci na śmietnik.
Takie życie. No risk / no fun :)

Pihexur

Member
Nie mam do nikogo pretensji przecież. Pytam głównie bardziej orientacyjnie gdyż żonę też ciężko by było przekonać na zakup. Bardziej chyba trzeba będzie czekać aż się wypali niż sprzedawać za grosze. Jak narazie służy dobrze. 77G4 obecnie nowy w sklepie stacjonarnie u mnie w mieście 13k kosztuje. To są jednak 3 generację także w sumie za 7m też ciężko sprzedać patrząc na lata a za 5k nawet gdyby ktoś chciał to szkoda a po drugie chyba sam bym nie kupił tylko szedł w jakieś C3 nowe

Supernorby

New member
Tak właśnie jest. TV tracą szybko na wartości. Sam mam w domu 3 telewizory (77S90C (2024), UE55TU7002 (2017) i topowy (2011) Sony 40'' 40HX920)
bo nie opłacało mi się za grosze sprzedawać. Każdy znalazł swoje miejsce w domu. Nowy Samsung w salonie, stary Samsung w sypialni a Sony jest w pokoju u dziecka.

Do góry