LG C4 model 77C41LA opinie

falisty

New member
Napisz gdzie kupowałeś i czy jesteś zadowolony z tego telewizora? Czy zauważyłeś jakieś minusy, czy coś przeszkadza? No i z jakiego sygnału najczęściej korzystasz?
Kupowałem na taketronic.pl. Płatność karta zen by mieć dodatkową gwarancję. Z telewizora jestem bardzo zadowolony. Przesiadka z 70PUS7304 PHILIPS. Kolory i czernie pięknie, system sprawnie działa. Minusy to chyba nadal dzwięk w tv, ale to wszystkie wg mnie nie dają rady. lepiej niż w Philipsie jednak minimum sound bar dla mnie to obligo. Przez rozmiar tv podstawa jest też dość duza i jej szerokość z tyłu powoduje że tv jest trochę odsunięty od ściany. Muszę go powiesić na ścianie .Telewizji w sensie kanałów nie oglądam w ogóle. Raczej serwisy vod, YouTube i filmy w 4k więc ogólnie materiał 4k leci. Na koniec powiem że za każdym razem jaka wracam i odpalam na nim film w super jakości to jestem pod wrażeniem jak to ładnie wszystko wygląda.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Kupowałem na taketronic.pl. Płatność karta zen by mieć dodatkową gwarancję. Z telewizora jestem bardzo zadowolony. Przesiadka z 70PUS7304 PHILIPS. Kolory i czernie pięknie, system sprawnie działa. Minusy to chyba nadal dzwięk w tv, ale to wszystkie wg mnie nie dają rady. lepiej niż w Philipsie jednak minimum sound bar dla mnie to obligo. Przez rozmiar tv podstawa jest też dość duza i jej szerokość z tyłu powoduje że tv jest trochę odsunięty od ściany. Muszę go powiesić na ścianie .Telewizji w sensie kanałów nie oglądam w ogóle. Raczej serwisy vod, YouTube i filmy w 4k więc ogólnie materiał 4k leci. Na koniec powiem że za każdym razem jaka wracam i odpalam na nim film w super jakości to jestem pod wrażeniem jak to ładnie wszystko wygląda.
Ten materiał 4k skąd?

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Po kilkunastu latach używania plazm Panasonic'a - nadal działają, myślę nad wymianą. Co zrozumiałe, po plaźmie może być tylko oled. Zainteresowany jestem serią 4 od LG, konkretnie C4. Ale.... No właśnie. Czy ktoś z fachowców/ekspertów, tudzież użytkowników tego oleda, może odnieść się do tego filmiku? Czy faktycznie tak jest - zazielenienie?

PS @kiki, jaka cena na 55C4 lub 55G4? Proszę na priv, jeśli można. Dziękuję.

Ostatnia edycja:

burzus

New member
Witam. Szukam fajnej oferty na lg 83c45 skoro twierdzicie ze c41 jest na innej matrycy.
Chyba ze warto poczekac jeszcze miesiac i kupic c5 tam mozliwe ze bedzie z 15% mocniejsze podswietlenie

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Po kilkunastu latach używania plazm Panasonic'a - nadal działają, myślę nad wymianą. Co zrozumiałe, po plaźmie może być tylko oled. Zainteresowany jestem serią 4 od LG, konkretnie C4. Ale.... No właśnie. Czy ktoś z fachowców/ekspertów, tudzież użytkowników tego oleda, może odnieść się do tego filmiku? Czy faktycznie tak jest - zazielenienie?
Naturalna droga. Ja po plazmach też Oledy.
Pierwszy był LG B9, a teraz 65C45.
Żadnego zazielenienia u siebie nie widzę.
Wszystko jest OK. Matryca jasna śmiga elegancko.
System WebOS też działa bardzo dobrze.
Co do gier się nie wypowiem, bo nie gram.
Generalnie jestem z C4 zadowolony.
Dodam, że kupiłem go w styczniu 2025r., produkcja grudzień 2024r. Już było kilka aktualizacji oprogramowania.

Ostatnia edycja:
Do góry