Denon zapowiada nowe amplitunery z Dolby Atmos i DTS:X

Jam Nius

piszę
AVRX4200W_DA_XL.png

Dolby Atmos i DTS:X powoli zadomawiają się na rynkach kina domowego. Amplitunery z kodekami dla omawianych formatów są coraz tańsze a filmów jest coraz więcej. Jest szansa, że jeszcze w sierpniu zadebiutują nowe amplitunery. AVR-X3200W ($999), AVR-X4200W ($1,499) i AVR-X7200WA ($2,999).

AVR-X3200W i AVR-X4200W posiadają 7 aktywnych końcówek pozwalających na podłączenie np. systemu 7.2, natomiast AVR-X7200WA to możliwość zbudowania systemu z dziewięcioma aktywnymi kanałami np. 9.2. Wszystkie trzy modele oferują wsparcie dla 4K oraz HDR, Bluetooth oraz Wi-Fi. Podawane nowości pojawią się w USA.

Admin Edit: U nas już są :) lecz pojawi się w połowie października model 6200.

Denon AVR-X3200W czy mam kodek DTS:X???

Witam
Czy ktoś może mi pomóc????
Zakupiłem parę filmów w MM, są ponoć w systemie DTS:X a jak testuje je to hmmm...DTS-HD Master czy to jest ten sam kodek czy powinienem mieć DTS:X na wyświetlaczy??? Konfiguracje mam na 7.1 czy może na 5.2.1 zmienić??? Dolby ATMOS bez problemu odtwarza

Witam
Czy ktoś może mi pomóc????
Zakupiłem parę filmów w MM, są ponoć w systemie DTS:X a jak testuje je to hmmm...DTS-HD Master czy to jest ten sam kodek czy powinienem mieć DTS:X na wyświetlaczy??? Konfiguracje mam na 7.1 czy może na 5.2.1 zmienić??? Dolby ATMOS bez problemu odtwarza

No i problem rozwiązany, modele 3200,4200,3300,4300 na dzień dzisiejszy nie mają kodeka DTS X
Może pod koniec roku będzie aktualizacja, tak że cierpliwości :)

Do góry