Battlefield 6 Recenzja na RTX 4080: Piękny Chaos, Który Nie Wie, Czym Chce Być (Ale I Tak Go...

Battlefield 6 Recenzja 2025: Piękny Chaos, Który Nie Wie, Czym Chce Być (Ale I Tak Go Kochamy) Między geniuszem a katastrofą Historia o tym, jak EA nauczyło się naprawiać błędy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dobra, bo tam widzę akceptacja postów jest.

Wszystko fajnie, ale dla mnie online na konsoli jest niegrywalny.
Nie wiem jak na PC, nie odpalałem, ale na konsoli brak tego flow w sterowaniu co w MW/BO6, a w połączeniu z tą chaotyczną rozpierduchą kompletnie mi nie wchodzi.
W COD jestem w czołówce, a tu ledwo respawn i kulka.

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Spróbuj zacząć wolniej. Mam wrażenie, że w MW rozgrywka sprowadza się do biegania, skakania i strzelania. Tutaj, ze względu na większe pole walki, kluczowe staje się używanie zasłon i wolniejsze podejście. Owszem, gdy już znajdziesz się w miejscu, które dobrze znasz, możesz 'wejść w tryb CODa' i szarżować, ale na początek spróbuj przywiązywać znacznie więcej wagi do otoczenia

.Jeszcze jeden ważny tip: obojętnie jaką klasą grasz i jakie masz uzbrojenie, koniecznie odblokuj gripa. Bez niego każda broń jest w zasadzie śmieciowa. Dopiero z uchwytem da się sensownie kontrolować broń

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z bronią nic jeszcze nie robiłem po za jakimś drobnym upgrejdem, ale trafić cokolwiek to wyczyn. Sprawdzę z tym gripem jeszcze. Dzięki za info.
Problem mam ze sterowaniem na padzie w BF i tutaj muszę powalczyć. Wrzuciłem jeden setting z tutoriala, ale nie wiele pomogło.
Jestem więcej jak pewien, gdyby się udało powtórzyć ustawienia sterowania z COD do BF (czyli te wszystkie krzywe, czułości itd.), to już dawno bym tam hasał z głową co najmniej w połowie tabeli, a nie glebiąc po respawnach.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak to mówią, czym skorupka za młodu nasiąknie... także, kwestia wprawy ; )
Niektórzy przechodzili Halo w Legendary na na gitarze z Guitar Hero ; )
W COD mogę się zmierzyć w kimkolwiek pad vs myszka, zapraszam. W CS już np. bym się nie podjął.
Nie jeden już udowodnił. Trudno to wytłumaczyć, bo naturalnie myszka oferuje szybki obrót i z tym nie ma co dyskutować, ale pad w sprawnych rękach robi cuda.
Istotne jest zgranie czułości osi X i Y itd. w zależności od gry, a w tym COD jest akurat mistrzem i tutaj można zawstydzić nie jednego gryzonia.
Dochodzą ruchy motoryczne, nie myślisz co robisz, z automatu, trudno tłumaczyć, ale to się czuje, albo nie ; )

Do góry